Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknuto Reakce na výtvor pana Ondráčka/Drápala

I když tady toho bylo už celkem dost, musím přidat i svoji osobní zkušenost s tímto pánem, nebo pány, nebo jak to opravdu je...
20. června jsem si objednal terárium, celkem za 8 000. Pan Onráček slíbil dodání do konce června, nedodal, po několika urgencích konečně došlo 14.7., nicméně rozmlácené, byl sepsán škodní zápis s přepravcem a terárium jsem poslal zpět panu Drápalovi. Od té doby dělal mrtvého brouka, nezájem, peníze měl. Když začátkem září zase pod pohrůžkou trestního oznámení komunikovat, snažil se mi nakukat, že terárium má dopravce a že on nenese zodpovědnost. Nakonec, když jsem řekl, že chci vrátit peníze za terárium, které dodnes prostě nemám, mi napsal, že jsem si ho určitě rozmlátil sám...
Tímto jsem spláchl 8 tisíc korun, bohužel jsem si o něm nezjistil kvůli vlastní hloupost nic před posláním peněz. Protože kdybych to věděl, u tohohle člověka bych si NIKDY NIC neobjednal a proto alespoň varuji všechny, kdo by o tom byť jen uvažovali.
Z mé zkušenosti je Drápal/Ondráček podvodník a za tím si stojím. Zde je na mě kontakt, rád se připojím ke všem právním krokům, které kdo povede proti němu ja.necas@seznam.cz

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Podej trestní oznámení na podezření z podvodu, možná pokud máš papíry i ČOI. P. Drápal porušuje obch…
Crocodylus 29.09.2011 10:43
Crocodylus
Zapoměl jste dodat to, že terarium jste převzali s tím, že je v pořádku, dokonce Vám ho přepravci vy…
Drap-jinde 29.09.2011 11:37
Drap-jinde
Do sporu se motat nechci, ale velice by mne zajímal ten dopravce. Jak je možné, že pokaždé terárium…
Uroboros 29.09.2011 12:02
Uroboros
Terárko bylo celé ze skla, zabaleno do 5cm tlustého polystyrenu a na pojízdnám vozídku z osb desek.… nový
Drap-jinde 29.09.2011 12:13
Drap-jinde
Ktomu, že se s Vámi přestalo komunikovat bylo z důvodu, že jsem sám řekl, že si to s přepravcem vyko… nový
Drap-jinde 29.09.2011 12:04
Drap-jinde
Ano 30 dní samozřejmě je na vrácení peněž dle zákona, ale zboží musí být vráceno v neporušeném balen… nový
Drap-jinde 29.09.2011 12:07
Drap-jinde
Pane Drapale - pokud tedy studujete pravo, aspon neplacejte blbosti... Ohanite se necim, co platilo… nový
boa.constrictor 29.09.2011 12:16
boa.constrictor
Pro pana Drápala (nebo Ondráčka, nevím): Nechápu přoč neustále využíváte dopravce, který vám pravide… nový
Anička42 29.09.2011 12:06
Anička42
Už mě Drápalo-Ondráčkismus nebaví, zamykám. Je toho na TP dost, stačí zadat do vyhledávače Drápal a… poslední
Arutha 29.09.2011 12:22
Arutha

Zapoměl jste dodat to, že terarium jste převzali s tím, že je v pořádku, dokonce Vám ho přepravci vytáhli až do obýváku. (mám doklad o předání)
To že jste přepravce volali až po půl hodině, že je terarium rozbité není moje chyba.
Přepravce Vám zdělil, že jelikož jste terarium převzali tak reklamaci neuznají. (měli jste ho reklamovat ihned a né až za půl h - na což vám řekli, že během té doby jste si ho mohli poškotit sami. Což je sice nepravděpodobné, ale zase z jejich pohledu logické)
Jistě víte, že nelze odpovídat za chybu třetí stran.
Terarium bylo vyrobeno přesně jak jste chtěli bez jediné chyby.
Termín dodání porušen nebyl, jelikož ve smlouvě ani žádný uveden nebyl.
Navíc jste mluvili s původním přepravcem, který měl přepravu realizovat ale nakonec ji odmítl, kvůli čemu vzniklo zpoždnění.
Kolega Vám psal, že se chce dohodnout, ale vy jste neustále trvali na vrácení všech peněz.
Když chcete kritizovat, tak alespoň uveďte všechny skutečnosti.

Do sporu se motat nechci, ale velice by mne zajímal ten dopravce. Jak je možné, že pokaždé terárium při přepravě poškodí? Co takhle používat jiného? Aspoň tak to chápu, neb je to takto vždy vysvětlováno - já nic, za to může přepravce. Co je to za přepravce?
Když sem se zbavoval tera z OSB, jedno (120x50x50) mi při stěhování na půdu spadlo a skutálelo se po schodech, prorazilo dveře, ale terku nebylo prakticky vůbec nic. V tom případě nechápu, co s tím musí ten přepravce dělat, aby to nějak víc poškodil. Navíc předpokládám, že při stěhování nových jsou snad používané ochranné prvky hran a rohů. Nic víc (krom skel) se přepravou poškodit nedá.
Co na nich ten přepravce poškozuje?

Terárko bylo celé ze skla, zabaleno do 5cm tlustého polystyrenu a na pojízdnám vozídku z osb desek.
Já to taky nechápu co stím dělají, osb teraria dojdou v 90% případu v pořádku občas se rozbijí skla.
V ten den jsem posílal ještě jedno skleněné, které došlo také poškozené, ale zákazník ho nepřevzal a reklamce bez problému, sice to trvá ale peníze dostane.
Terarko mě dovezli zpět cca po třech týdnech, což pan Nečas veděl tak nevím proč říka, že se na něco vymlouvám.
Není problém terariaum za cca 1000 kč opravit a dodat nepoškozené, klidně i osobně dovézt.
Tyhle náklady není problém vzít na sebe, ale když se nechce někdo dohodnou tak je to těžké.

Ktomu, že se s Vámi přestalo komunikovat bylo z důvodu, že jsem sám řekl, že si to s přepravcem vykomunikujete.
Poté co Vám přepravce řekl, že reklamaci neuznává z důvodu, že jsem si to terarium mohli poškodit sami (což jsem Vám je přeposílal jejich vyjádření, tak laskavě netvrdtě že to máte o dnás), jsem začal vyhrožovat soudy nám.

Ano 30 dní samozřejmě je na vrácení peněž dle zákona, ale zboží musí být vráceno v neporušeném balení v původním stavu, když už se zde oháníte zákony.
Ke kvalitě dříve dělaných terarií jsem se zde již vyjadřoval a za to se i omluvil. Teď se tady žádné chyby v kvalitně neřeší, jelikož již žádné nejsou.
Po předchozích zkušenostech je lehké mě zde pomlouvat, ale tohle nemá s kvalitou nic společného.

Pane Drapale - pokud tedy studujete pravo, aspon neplacejte blbosti... Ohanite se necim, co platilo pred par lety. Povinost - vratit zbozi v puvodnim obalu jiz nema oporu v zadnem zakone a cituji:

Často se lze setkat s tím, že si obchodníci nárokují vrácení zboží v původním obalu. Ti, kteří prodávají v kamenných obchodech, si to dovolit mohou, prodávající „na dálku“ ale nikoli. Žádný zákon totiž nestanovuje spotřebiteli povinnost vracet zboží v původním, neporušeném obalu. Prodejce přes internet, katalog či teleshop vám ale může naúčtovat náhradu nákladů spojených s vrácením zboží. A mezi tyto náklady patří i opatření výrobku novým obalem. Naúčtovat vám prodejce může i cenu dopravného či poštovného, za kterou vám zboží doručil. Nesmí vám však za vrácení účtovat žádné sankční poplatky.

Existuje jediná výjimka zboží, které nemůžete vrátit kvůli rozbalení. Jsou to audio- a videonahrávky a počítačové programy. Také nelze vrátit například počítač, který jste si nechali nakonfigurovat podle svých potřeb. Zákon totiž praví, že nelze vrátit zboží upravené podle přání spotřebitele nebo pro jeho osobu (nevrátíte tak ani oblek šitý na míru).

Nejasnosti mohou panovat v případě, že zboží objednáte přes internet, ale vyzvednete ho v kamenném obchodě. I v takovém případě platí vše, co jsme u internetových nákupů výše napsali a takto zakoupené zboží můžete bez udání důvodu vrátit.

zdroj - http://www.mesec.cz/clanky/co-delat-s-nepovedenym- nakupem/

"podvedenym" timto preju hodne stesti a doporucuju uzit rady od Crocodyluse...

Pro pana Drápala (nebo Ondráčka, nevím):
Nechápu přoč neustále využíváte dopravce, který vám pravidelně terária ničí. Nechápu, proč stále podnikáte (oficiálně/neoficiálně) - musí vám být jasné, že s tak špatným jménem to nemá budoucnost. Zkušenost s vámi nemám, viděla jsem jen pár fotek a četla asi milion stížností - žádnou pochvalu. Možná už se snažíte dělat svou práci správně, ale očividně nemáte na obchod cit a neumíte si vypěstovat a udržet dobré jméno. Já bý vámi, skončím dřív, než to pro vás bude znamenat následky.
Pro pana poškozeného (a všechny ostatní):
Zakládáte již milionté vlákno na internetu na téma Drápal - ne. Je vaše chyba, že jste si předem nezjistil jak je tento prodejce hodnocen veřejností. Pakli-že pan Drápal říká pravdu, je vaše chyba, že jste neupozornil na rozbité terárium hned (ono se opravdu nedá vyřídit kladně reklamace, když jste ho papírově převzal v pořádku ... nečestní i čestní obchodníci pak této kličky mohou bez problému využít aby vám nic neuznali). Hold jste další, smutné no. Zakládáte vlákno, kterých už je dost. Kdo bude chtít u pana Drápala něco objednat a předem bude něco hledat, nalezne toho dost na čtení, dost vláken, dost varování a vysvětlení, že je vaše vlákno nadbytečné, naprosto zbytečné a pro nás ostatní již otravné. Pokud jste hledal již na poradně na téma Drápal, našel jste, jak nyní můžete postupovat.
Pro admina:
Nebylo by lepší zamknout?

Už mě Drápalo-Ondráčkismus nebaví, zamykám. Je toho na TP dost, stačí zadat do vyhledávače Drápal a vyběhnou vám vlákna, kde se i poškození shlukují na hromadné TO. Stačí se přidat.
Drápale, raději si dej pohov...všichni víme, žes jsi v tom nevinně, jako ve všech těch kauzách a jedná se vlastně jenom o strašlivé a nespravedlivé spiknutí mnoha navzájem nepropojených lidí...

Zpět do poradny Nahoru