Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Útěk hada nebo kanibalismus?

Zdravím,
mám takové dilema zda mi utekl had a nebo ho sežral ten druhý ... Včera jsem přijel po pár dnech domů a v teráriu mi schází jeden had(sameček cca 5 měsíců). Guttky spolu sdíleli jedno terárium zhruba dva měsíce a nikdy jsem neviděl sebemenší náznak napadání. Než jsem odjel na těch pár dnů pryč, tak oba hadi žrali, po mém příjezdů je zbylá hadice(samička cca rok) zakalená. V teráriu jsem našel jen jedinou skulinku, ale docela pochybuji, že by se jí i ten můj prcek procpal. No uvidíme, buď se ukáže nebo ne ... Co si o tom myslíte? Útěk nebo kanibalismus?

Předmět Autor Datum
Jak je ten druhý had velký? Pokud není opravdu o hodně větší, tak by na něm byl ten druhý had vidět.…
Aurifer 06.10.2011 13:00
Aurifer
Když sem si přečetl: Útěk hada nebo kanibalismus? tak mě hned napadla korálovka, ale po přečtení že…
Leoric 06.10.2011 13:30
Leoric
Menší had byl tak poloviční oproti druhému, před tím než jsem je dal dohromady, tak byl odděleně v k…
Chadzi 06.10.2011 13:45
Chadzi
Co jsem si povšimla na mých úžovkách, dokážou svou hlavičku i tělíčko splasknout skoro o víc než pol…
Taria 06.10.2011 13:56
Taria
Jak máš to světlo řešené? Nemohl se namotat na objímku v květináči?
Jana B. 06.10.2011 16:29
Jana B.
Primo ke světlu jako objektu se dostat nemohla, v teráriu není, to jsem celé prolezl, ale opravdu ce…
Chadzi 06.10.2011 16:45
Chadzi
Tak, přítelkyně právě s křikem a brekem vyběhla z pokoje, had se vyvaloval v tašce se špinavým prádl…
Chadzi 06.10.2011 17:05
Chadzi
Z jedné malé úžovky infarkt? No páni, že ti je trpí v tom terárku :-D
Taria 06.10.2011 17:41
Taria
Co mě to stálo než jsem ji přemluvil. ]:)
Chadzi 06.10.2011 17:50
Chadzi
Mne sa to nedari už dobre 4. roky...ale mam dovolene aspon dalšie jašteričky..:-D poslední
johny13 06.10.2011 18:36
johny13

Jak je ten druhý had velký? Pokud není opravdu o hodně větší, tak by na něm byl ten druhý had vidět. Navíc gutky se mezi sebou zas tak často nežerou, bez příčiny. Spíš ti fakt vzal čáru...dokážou se protáhnout i skulinkou, kterou by to člověk neřekl.

Když sem si přečetl: Útěk hada nebo kanibalismus? tak mě hned napadla korálovka, ale po přečtení že to byla užovka červená, mě to přišlo docela zajímavý, pokud hadi žrali a nebyl mezi něma nějaký moc velký rozdíl ve velikosti(to už si ale čet) tak ti asi opravdu zdrhl, ale zas mě překvapuje to pokud byl nažranej že by byl natolik aktivní aby vzal roha, teď ale po kolika dnech ses vrátil dom, moc dlouho pryč asi nebude.

Menší had byl tak poloviční oproti druhému, před tím než jsem je dal dohromady, tak byl odděleně v karanténě, pak byli dva měsíce spolu a najednou je pryč ... Já jsem byl pryč čtyři dny, jediné co jim ty čtyři dny chybělo, bylo zapnuté světlo, ale teplé místo mají i v části s výhřevným kamenem. Jinak. chvíli před mým odjezdem jsem se stěhoval do nového bytu, ale terárium je na chlup stejné, jako v bytě předešlém, takže změna prostředí dá se říct, že žádná.

Co jsem si povšimla na mých úžovkách, dokážou svou hlavičku i tělíčko splasknout skoro o víc než polovinu svého těla :) Takže ti spíš zdrhl, než by ho druhá úžovka sežrala. Nebýt toho, ti hadi jsou strašní kutilové, co se týče útěků z terárií, když mé nejstarší úžovce bylo půl roku, už věděla, jak si teráríum otevřít, jen na to byla ještě slabá :-D

Tak, přítelkyně právě s křikem a brekem vyběhla z pokoje, had se vyvaloval v tašce se špinavým prádlem ... a dokonce v ložnici kde se jinak než dveřmi dostat nedá a ty jsou úplně natěsno. Jakou já mám radost :-) U přítelkyně to zase vypadalo na infarkt ]:)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru