Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hroznýš ???

Osobně používám terárko z 22mm OSB desek o vnitřních rozměrech 200X80X100. V polovině výšky je přes celou délku terárka police, která je na různých místech různě široká. Ještě více tak zvětšuje prostor využívaný hady. Přístup na ni usnadňují ořechové větve. Na dně je vlepena vana z linolea. Vyhřívací místo je vybaveno 60W bodovkou která tuto část terária i osvětluje. O zbytek se stará sluníčko, občas když potřebuji zapínám i 11W úspornou žárovku. 6W topný kámen jsem zrušil - podle mne byl již zbytečný. Jako substrát používám lignocel, ale včera jsem jej překryl vrstvou dubového listí, mám tam i několik kamenů a oblázků. Velký plastový kočičí záchod slouží jako bazén/napáječka. Zadní stěnu jsem vyřešil pouze nátěrem a jako dekoraci jsem umístil plastové rostliny.
Žárovka jede 12 hodin přes sezonu až postupně na 9 v zimě. Teplota na stěně u žárovky je 30 st. takže pod ní i více, teplota v opačném koutě při dně nepřesáhne 24. Vlhkost nad nádrží je 60-70%. Občas rosím, ale substrát udržuji suchý.
Terárko obývá pár B. constrictor. Samice má teď přes 180cm, samec je menší a stále se ten prostor jeví jako luxusní.
Vypadají spokojeně, svlékají se v celku, krásně žerou, takže předpokládám, že jim tento systém vyhovuje. Terárko vypadá jak takž dekorativně a to při zachování jisté hygieničnosti, snadné přístupnosti a ani případná manipulace s hady není příliš složitá a o to mi šlo. Jinak hodně štěstí při čerpání informací. Je jich mnoho, protože problematika chovu B. constrictor je jednou z nejlépe propracovaných.

http://www.reptarium.cz/profiles/3512/photogallery /26435

http://www.kopcoviczoo.websnadno.cz/Fotogalerie.ht ml?fotka=49#foto

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny