Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hroznýš ???

Zdravím chtěl bych Vás poprosit o pár rad.Máme doma hroznýše ale nikdo mi nebyl schopný přesně říct o jaký druh jde, podle meho jde o Boa Constrictor, je to tak?Jaké délky a jakého věku se dožívají?Momentálně máme starší teráriu a je zapotřebí nové proto by mě zajímalo jaký vyhovujicí rozměr terária by měl byt pro dospělého jedince.Bude se jednat o nějaké takové to hezčí terárko ne jen holé stěny,lampa a voda.Zda je lepší pro něj terárium vysoké nebo spíše dlouhé.Teplotu ted udržuji od 28-35 přes den v noci od 25 do 28 stupňů.Jakou vlhkost v terárku dodržovat.rosím 2x denně a svítím 10 - 12 hod.Děkuji všem

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Bude se jednat o nějaké takové to hezčí terárko ne jen holé stěny,lampa a voda.Zda je lepší pro něj…
animals 11.10.2011 13:58
animals
To máš pravdu že tam by se pozadí a interiér dělal asi špatně , uváděl jsem jen velikot včem chovám…
Filip 11.10.2011 18:06
Filip
chlapi poradte mi ještě jednu věc,jeden místní chovatel hroznyšu používá čiste smrkové hobliny ze st…
Marty McFly 12.10.2011 10:08
Marty McFly
Ahoj, v příspěvku výše uvádím, že hobliny jsou jako substrát možné. Já bych sáhl určitě po těch buk…
BlackFlame 12.10.2011 11:15
BlackFlame
taky s tebou souhlasím hrozna bude mít radost a já budu mít taky radost když on ji bude mít :-D OK p…
Marty McFly 12.10.2011 12:32
Marty McFly
Ne. Myslím tím šířku! Je to obdélník. Mřížku dáš přeci podélně přes celou přední i zadní stěnu. Takž…
BlackFlame 12.10.2011 13:41
BlackFlame
Ještě jsem se chtěl zeptat mám doma velké množství vermikulitu myslíš že ho mohu použít jako podestý… poslední
Marty McFly 14.10.2011 10:54
Marty McFly

Bude se jednat o nějaké takové to hezčí terárko ne jen holé stěny,lampa a voda.Zda je lepší pro něj terárium vysoké nebo spíše dlouhé.

z tohoto důvodu nemohu souhlasit s výškou terárka navrhovanou Filipem,

30cm je v pohodě ..

protože , pokud má terárko sloužit , krom jiného, jako dekorace v bytě, tak 30 cm mi připadá (z estetického hlediska) jako naprostá katastrofa. Pokud tomu nic nebrání, tak bych volil výšku od 60 cm do 1m. Nechá se lépe rozčlenit policemi, případně větví a hroznýš si může vybrat místo, kde se bude cítit nejlépe.

[http://tera.poradna.net/file/view/9828-hog-island- boa-14-jpg]

Ahoj,

v příspěvku výše uvádím, že hobliny jsou jako substrát možné. Já bych sáhl určitě po těch bukových. Ale dej tam větší hobliny - ne žádné prťavé nebo ten prach - není to pro hada dobré na dýchání, všude se to dostane, je to prašné, atd.

Jinak k tebou udávaným rozměrům bych přední větrací mřížku udělal klidně mezi 4 a 5 cm (děrovaný plech s 2 mm otvory) a horní tak mezi 9 a 14 cm (jemné pletivo). Namátkou takhle... Třeba. Bude ti to dobře držet potřebné klima a vhodnou vlhkost.

Tu výšku (pokud chceš, aby to vypadalo)bych určitě volil mezi 60 a 100 cm. Tvůj hroznýš tím rozhodne nepohrdne. Naopak ti připraví spoustu skvělých zážitků, když ho budeš pozorovat v prostornějším teráriu.

Ne. Myslím tím šířku! Je to obdélník. Mřížku dáš přeci podélně přes celou přední i zadní stěnu. Takže to bude třeba 4x180 cm vepředu a 12x180 cm nahoře. Ta mřížka se dává většinou podélně. Mě to takhle vyhovuje. Obdélník by šel vepředu krkolomně. A je lepší mít větrání dole na přední straně a nahoře vzadu. A rovnoměrné.

Ještě jsem se chtěl zeptat mám doma velké množství vermikulitu myslíš že ho mohu použít jako podestýlku?Doporučujou to jako podestýlku pod vejce v inkubatorech (dobrý tepelný izolant) dnes mi říkal i borec ve zverimexu že je to dobré ale myslel si že to chci u něj koupit a není to zrovná levné tak mi mohl navykládat bludy.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru