Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zimováni

Jinak teplota zimování u Boa constrictor bude asi něco kolem 12°-15°.....Pokud chceš zimovat "na tvrdo", tak je dobré dát ho třeba do sklepa (někde kde je chladněji) do nějakého boxu....
sry ale to, cos tu popsal je celkem spolehlivý způsob, jak mu to zvíře zabít. Páč pokud to není zrovna třeba occidentális, který snese teploty padající k nule, tak při téhle a obzvlášť déletrvající teplotě tropický poddruh hroznýše celkem spolehlivě odrovnáš. Pro všechny tropické poddruhy hroznýšů a všechny mixe už je déletrvající teplota okolo 15°C sakra nebezpečná, neřku-li těch 12°C, které už jsou nebezpečné i krátkodobě. Zimuje se při vypnutým osvětlení a vypnutých tepelných zdrojích na nějakých 18-22°C v noci, přez den do 25°C a nekrmí se. To je vše. Ikdyž někteří chovatelé mají třeba formy z vyšších poloh a tam je to zimování trochu odlišné, tak ale zase na 2str. to jsou většinou specialisti, co ví co a jak. Ale pokud má 1 hada jako mazla, tak ať se na to vykašle, je to uplně zbytečné a navíc pokud neví, co dělá, tak i riskantní.

Tropické poddruhy hrozen prakticky nezimujou, a už vůbec ne natvrdo. Jenom mají období se sníženou aktivitou v období, kdy je míň potravy, nižší noční teploty a třeba sucho. Ono dokonce ani ten occidentális, který žije v oblastech, kde to přez noc v zimě padá i pod nulu natvrdo nezimuje, ale chladné noci přečkává v norách a přez den vylézá se vyhřát.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny