Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zacatek s teraristikou - felsumky

Ahoj,
doporučuji si něco načíst na netu, informace se přece jen dají nějaké najít. Terárium Exo terra je zbytečná investice, felsumkám stačí klasické terárium pěkně osázené rostlinami a vybavené bambusy. Repti Glo pro felsumy nedoporučuji, mohou se o něj popálit. Já mám u klemmerek 15w žárovku a nad teráriem je obyčejná kuchyňská zářivka a felsumy prospívají. V létě, když je v bytě tepleji, tak žárovku měním za úsporku. Vyhřívací podložka není třeba, stačí ta obyč žárovka a zářivka..
Rosím jednou až dvakrát denně celé terárium. Nejlepší je chov v páru, někdy se snese i více samic, je to dost individuální. Měla jsem kdysi v chovu dost agresivního samce, což se u klemmerek většinou nestává, bohužel se mydlily i samice mezi sebou. Nyní mám dvě mladé samice, které jsou od malička drženy spolu, příští jaro k nim budu přidávat samce, tak jsem zvědavá, jak dopadne druhý pokus o sestavení skupinky u těchto felsum.
Krmím cvrčky obalenými ve vitamínech, cca 2x měsíčně dávám přesnídávku.
Jinak existuje hodně druhů malých felsum, které se chovají v podobných podmínkách jako P. klemmeri a nejsou náročnější - P. nigristriata, P. guttata, P. robertmertensi, P. pasteuri..

Zde je pár odkazů s informacemi o malých druzích felsum:
http://daygecko.borec.cz/
http://mitratus.webgarden.cz/phelsuma-nigristriata
http://www.jaona.webgarden.cz/

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny