Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Málé agamy vousaté si ukousavají ocásky

Ahoj a dobrý den,
máme ted v odchovu 20 mládat agam vousatých narozených před dvouma tydnama (všechny se narodily během tří dnů). Máme je ve dvou bednách(56x39x29) a jednom terárku (40x30x30). Svítíme jim bodovkou a SunLux 50W v jedné bedně a ostatní mají bodovku a reptilGlo10 (bedny opatrně po třech dnech střídáme aby měli všechny agamky i výbojku). Dva týdny v klidu rostli a dokonce se většína rozjedla i na zelenou stravu (dáváme jim dvakrát deně malé cvrčky plus červíky aby měli pestrou stravu). A tedka sme si šimli tří co mají ukouslou špičku ocásku (doslova jen špičku). Nevíte co stím? Dá se tomu nějak zabránit aby si ukousavali špičky ocásků? Přikládám i pár obrázků chovu, je to náš první odchov.Děkujeme předem za radu.

Předmět Autor Datum
aby si neukousavaly ocasky je potreba hlavne doprat dostatek krmeni - prvni mesic krmit klidne 2x de…
lucifer 12.11.2011 20:24
lucifer
Diky za rady, misku s vitaminama jim tam dame. Krmit začneme ještě vice (ale oni sami tak nějak ukáž…
buchar 12.11.2011 20:42
buchar
cervy - jako moucnaky? Tema nekrmit. Cvrcci, svabi vhodne velikosti poslední
lucifer 12.11.2011 23:24
lucifer

aby si neukousavaly ocasky je potreba hlavne doprat dostatek krmeni - prvni mesic krmit klidne 2x denne, a tolik kolik chteji. I tak se muze obcas stat "nehoda" ze vystartuje mlade po hmyzu a stipne sourozence do ocasku. Odchovnicky mi prijdou v poradku, pokud je tam spravna teplota tak myslim ze je to OK, i prcci vypadaji dobre :) Nezapominejte je aspon 1x denne porosit. To v miskach vypada jako ledovy salat (?) - ten bych jim zrovna moc nedaval, pokud uz tak treba polnicek, prinejhorsim klasicky hlavkovy. (ja trham dokud to jde zelene venku). U mladat muzete mit i malou misticku s mineralni smeskou (klasika Roboran H + Plastin treba), samy si z ni obcas liznou...

Diky za rady, misku s vitaminama jim tam dame. Krmit začneme ještě vice (ale oni sami tak nějak ukáží že už nemají zajem, proto tam dame vždy par červičku at tam maji porad něco). Ano je to ledoví sálát, mi jim tam davame tak co se namane, listy kedlubnu, normální i ledový salát ale tedka jim teda budeme kupovat hlavkový nebo ten polnícek. Uvidime jestli bude jestě marodu s ocaskem pribývat. Je ale zvláštní že si dou jen čistě po špičce ocásku a ne po celém.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru