Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem nedostatečné odčervovadlo?

.je to uz opet tyden po druhem odcervenim a bobky maj furt plne roupu a dnes dokonce vylezla ziva 10cm skrkavka zelve primo z kloak
jak je mozne ze roupi stale jsou a ke vsemu jeste vyleze ziva skrkavka?
Pasaz zelvim strevem nejakou dobu trva, zvlast takhle na podzim, kdy zelvy min zerou a jsou i mene aktivni.
Pokud Vas udivuje, ze cervi jsou zivi - to je v poradku - fenbendazol (ucinna latka) pusobi na cerva zjednodusene receno tak, ze blokuje jeho metabolismus tubulinu. Cerv tak neni schopen ziskavat energii z potravy a oslaben podlehne peristaltice streva jeste za ziva.
je ten fenbendazol malo ucinny?
cervi zelvu opousti. To je v poradku. Takze ucinnost je ok a davku bych nezvysovala. Zaroven panakur patri mezi nejbezecnejsi anthelmintika, takze si myslim, ze neni duvod menit.
Kazdopadne mejte na pameti, ze pokud mate v chovu skrkavky u jedne zelvy, neni vyloucene, ze jsou jimi infikovane i dalsi zvirata ze skupiny. A pokud si srovnate velikost zelvy a velikost skrkavky - je na snade, ze tito paraziti uz nejsou takova nevinatka, jako sotva centimetrovi roupi...(i kdyz i tady plati, ze ceho je moc, toho je prilis). Jen bych priste asi neodcervovala takhle tesne pred zazimovanim (teda pokud se vubec chystate tahle lecena zvirata letos zimovat).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny