Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem nedostatečné odčervovadlo?

jak dlouho ti roupi budou ze zelv chodit v trusu ven
tezko rict. Jak uz jsem psala - zalezi na velikosti zelvy i jeji metabolicke aktivite. Jak hodne zere a tedy i jak moc se vyprazdnuje. Roupi se zdrzuji prevazne v rozsirenem vaku tlusteho streva, ktery muze byt i dost velky (pojme tak znacne mnozstvi traveniny i parazitu - pri pitvach silne napadenych zvirat mohou byt tyto oblasti streva v podstate vyplneny jen cistou masou roupu). Jak ze jsou ty Vase zelvy velke?
zelvy jsou faremni odchovy z chorvatska,takze se ani nedivim takove invaze...
to ja se sice taky nedivim, ale divim se, proc porizujete faremni odchovy zelv, ktere jdou sehnat urcite i u nas. Nebo jde o nejakou specialni hermanku? Faremni zvirata maji tu nevyhodu, ze jsou casto chovana na malem prostoru ve velkem mnozstvi. To pak umoznuje o to vetsi kumulaci geohelmintu v organismu hostitele, nez kdyby slo o primy odchyt. Navic - pokud mate jeste dalsi zelvy a nemate oddelenou mistnost na karantenu - hrozne riskujete.
mudr rikal,ze pro vetsi ucinek mam 3 dny po sobe ten panacur podavat
i to je moznost, urcite bych se u nej ale ujistila o davce, ktera se pri tomto odlisnem schematu odcervovani muze lisit. Predpokladam, ze jde o veta specialistu.
zelvy maji i jakousi rymu,zatim ji cca mesic zvladaji v poho,ale muze ta ryma mit nakou souvislost s cervy?
pokud maji plicni cervy, tak to souvislost mit muze. I tihle cervi se vsak daji najit v trusu pri koprologickem rozboru. Pokud lecite, predpokladam, ze rozbor mate hotovy. Spis bych ale mela obavy z nejakeho horsiho onemocneni nez je parazitarni (bakterialni, virove).
a muzu si nakazit africke zelvy timto
roupama od hermanek - neni to vyloucene, skrkavkama - zcela jiste, virozama (pokud jsou treba zrovna virozy pricinou respiracnich potizi) - bezpochyby.
Opatrnost je na miste, oddelena karantena by byla mnohem vhodnejsi. Hlavne mejte na tahle zvirata i oddelene misky, nastroje i treba houbicky na umyvani nastroju.
Jinak - cerv vypada na samicku Angusticaecum holopterum. Nebyla by spis fotka toho bobku tvoreneho jen roupy?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny