Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem gekončík - terárium

To terárium je sice hezké, ale pro gekončíka bohužel nepříliš vhodné až dost nevhodné. Moc rád bych věděl kde jste si přečetli rady, na jejichž základě jste pořídili perfektní terárium pro pravý opak gekončíka.
A ty papírové šnuptychly - pardon ubrousky - to jste si zřejmě přečetli na stejném místě, že. Když už se s nemalým úsilím či nemalými náklady pokoušíte napodobit přírodu na stěnách, tak přece na dno nedáte zmuchlané ubrousky. Papír se dává do karanténních nádrží nebo ke zvířatům, jejichž stolice je řídká a páchnoucí. Bobek gekončíka je suchý a neškodný.
Jinak pokud se mu náhodou podaří vylézt na tu zadní stěnu a pak spadne ze třičtvrtě metru na dno, tak ho ani ty ubrousky nezachrání. A už vůbec mu tam nedávejte kmen, není to leguán a ke šplhu není uzpůsobený.
Do tohoto terária bych rozhodně dal nějaké lezce od přírody - pravé gekony, chameleona apod. těm bude perfektně vyhovovat. A pro gekončíka si pořiďte terárium o trochu větším půdorysu, výšce do 40 cm, na dno hrubší písek, pár úkrytů, terásky a skalku a vejdou se vám tam hned tři - samec a dvě samice.
Topný kámen bych vynechal (ale ničemu neškodí, pokud není moc silný), kámen nasvícený žárovkou je klasika, která gekončíkům zcela vyhovuje.
Mističku s vápníkem můžete vynechat, ale pak cvrčky lehounce obalujte ve směsi vitamínů (třeba i Reptivite) a vápníku - (třeba Plastin) v poměru tak 1 : 3.
Zkrátka - vyměňte terárium a gekončík se bude mít jako v ráji.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny