Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Terárium pro gekončíka nočního

Dobrý den, prosím o rady pro začátečníka. Pořídili jsme si gekončíka nočního a chtěla bych poprosit o rady, zda máme terárium správně vybavené. Zadní stěna je vyrobená z polystyrénu se směsí lepidla, písku, kamínků a cementu. Na dně mám tera písek a lignocelem, žárovka je zatím provizorní, ale už se mi dělá výhřevná, vložená do květináče. Domeček jsem mu včera koupila větší, tento na fotce se mi na něj zdál malý. Chtěla bych koupit topnou desku pod teráriu, mám koupit nějakou menší, která bude jen pod částí terária? Jak ji mám pod terárko dát? Na nějakou desku, pak tu topnou, navrch alobal a až pak terárium? Nějak se mi nedaří docílit požadované teploty v celém terárku, pod lampou má dobrou, ale jinak tak nejvíc 23, což je málo. Díky všem za rady pro začátečníka.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak se jdu jen ohlásit, že máme už asi 3 týdny nové terárko:-)Nechala jsem si ho nakonec i s pozadím…
Nikatin 30.01.2012 21:13
Nikatin
Tak todle je změna o 100%;-) paráda vypadá velice pěkně,...svlek hodně zaléží na krmení, jestli se s…
dominik577 30.01.2012 21:19
dominik577
Ještě se zeptám...je nutné UVB světlo do terárka? Mám zatím obyč žárovku, teplo má v pohodě, pod svě…
Nikatin 30.01.2012 21:34
Nikatin
Já eublíky krmím jen švaby a mají je i rači:)). UVb nutné není. Na noc bych všechno vypl a nechal te…
dominik577 30.01.2012 21:43
dominik577
Tak to je super, zkusím je. Množí se doma snadno? Zkusila jsem namnožit cvrčky a nic moc8-) My máme…
Nikatin 30.01.2012 21:50
Nikatin
Já chovám šváby blaptica dubie a množí se skvěle, ale chtějí teplotu kolem 26-28°C. Já začínal někde…
dominik577 30.01.2012 21:55
dominik577
Taky bych chtěla pořídit blaptica dubie, jak jim nejlíp zajistím tu teplotu, kabelem? Musím to nějak… poslední
Nikatin 30.01.2012 22:14
Nikatin

Tak se jdu jen ohlásit, že máme už asi 3 týdny nové terárko:-)Nechala jsem si ho nakonec i s pozadím udělat u pana Roupy a jsem spokojená. No a hlavní je, že myslím, že náš gekončík taky.Zabydlel se hned, za tu dobu co ho máme se už 3x svlékl. Jak často se gekončíci asi svlékají? Je fakt, že netuším, jak je ten náš starý, mám ho ze zverimexu a oni to nevěděli]:( Topný kabel už mám vedený taky vrchem, na fotce je ještě v zavírání.
Díky všem za rady a připomínky.

Ještě se zeptám...je nutné UVB světlo do terárka? Mám zatím obyč žárovku, teplo má v pohodě, pod světlem těch 30, v úkrytu kde je často tak 26. Mám to na spínač, přes noc má zapnutý kámen, na kterém se vyhřívá, ráno je před zapnutím spínače často tam. Prý je pro dobré trávení to UVB důležité? Tak nevím, zda mám pořešit ještě jedno světlo, to co mám teď dát slabší a přidat to druhé?

Taky bych chtěla pořídit blaptica dubie, jak jim nejlíp zajistím tu teplotu, kabelem? Musím to nějak vychytat, chci časem k naší slečně ještě jednu pořídit, tak ať mám to krmení vymyšlený:-) Tisícovka je síla. Já právě nevím kolik na začátek pořídit,do jak velkýho boxu, aby se mi to množilo a stačilo to na běžný krmení.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru