Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rhacodactylus ciliatus

Zdravím,
chtěl bych se zeptat, jak je to u tohoto gekona s křížením různých barevných forem? U gekončíků nočních se všude člověk dočte o dominantních, recesivních, co-dominantních genech a u těchto gekonů nikde nemůžu nic najít. Mám barevnou formu tiger a přemýšlím co si k němu koupit. Líbil by se i fire, pinstripe nebo Patternless, ale nemám vůbec tušení jak by mohla vypadat mláďata od těchto morphu... Tak vás prosím jestli byste mi to někdo mohl aspon trochu ujasnit, děkuji :)

Předmět Autor Datum
To by me taky zajimalo :) Z naseho paru - samec "olivovy" tmavy bez kresby (jen nekolik dalmatin tec…
lucifer 21.11.2011 12:42
lucifer
díky za odpověď :) takže se rozhodnu který z těch tří se mě nejvíc líbí a nechám se překvapit :)
Robone 21.11.2011 13:01
Robone
Já jsem během svých pokusů došel k tomu, že drtivá většina mláďat ze spojení žlutých a červených zví…
Arutha 22.11.2011 00:25
Arutha
Díky moc, každý zkušenosti dobrý :)
Robone 22.11.2011 08:30
Robone
No já mám po otci Tiger a matce HQ od obojího zhruba nastejno a minimálně i Paternless. On Fire je d… poslední
charloschuanche odj. 22.11.2011 11:21
charloschuanche odj.

To by me taky zajimalo :) Z naseho paru - samec "olivovy" tmavy bez kresby (jen nekolik dalmatin tecek), samicka "fire, svetlejsi a jedny mladata jsou "cela mama" - vylozene fire s peknou vyraznejsi kresbou (zatim jsou vyraznejsi nez ta samicka). A z dalsi snusky mlade ktere je uplne bez kresby - zatim je cele tmave hnede. (byly 2 vejce, ale vylihlo se jen jedno).

Já jsem během svých pokusů došel k tomu, že drtivá většina mláďat ze spojení žlutých a červených zvířat byla žlutá a forma tiger dominovala nad fire (ze spojení tiger x fire mi nikdy nevzešel fire morph, ty padaly pouze ze spojení fire x dalmatin, paternless atd.). Je to ale ozkoušené jen na pár desítkách mláďat a záznamy jsem si nevedl, takže to berte spíš jako plácnutí do vody;-)

No já mám po otci Tiger a matce HQ od obojího zhruba nastejno a minimálně i Paternless. On Fire je defakto slabší HQ (vlastně pak HQ je selektiv breed Fire) U dalmatinů (co jsem mohl sledovat) jestli je jen pár teček u rodiče oběví se i u mláďat. Můžou být i pěkně tečkovaná. Tak základ bude mít genetickou dispozici v chovném jedinci a intenzivní výsledek odpovídající Extrem HQ, Ex. Dalmatin nebo jiných forem pak už záleží na selekci. Nahrává to kodominanci a otázce, co v tom mém ciliatovi zrovna všechno je.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru