Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Samec a samice poprvé spolu

Dobrý den, ke své samici sem si dokoupil druhou, teda, myslel sem si, že jde o samici, dneska sem je porpvé zkoušel dát k sobě (kupopal sem je po půl roce, tak sem čekal, až se dorostou), ale nová "samice" hned zčernala pod krkem a začala kývat hlavou, tak sem poznal, že to až tak samice nebude. Po chvilce koukání na sebe přes délku terária se sameček hned vrhnul na samici, vlezl jí na záda a začal kousat do vousů za hlavou, nacož se samice nechtěla dát a vyústilo to v to, že vytvořili takový "kolotoč", pořád se motali dokola, až to sameček zpozdil a samice se dostala k jeho ocasu a hned se do něj zakousla, hned sem je dal od sebe, už sem zde četl, že je to vcelku normální chování, ale stejně mi to nedá a posím o radu, zdali je rozumné je nechat spolu. Sameček je stále o něco menší (necelých 10cm a 100g). Samice před týdnem přestala zimovat a je pravda, že byla taková vláčná a najednou je to zase stará dobrá agamka, která se v terárku nezastaví.
Děkuji všem za odpovědi Tomáš.

Předmět Autor Datum
Jako - "samecek" o 10cm mensi a 100g lehci, predpokladam - jinak dospele zvirata? Ono to docela sado…
lucifer 21.11.2011 18:19
lucifer
Sameček je starý, dá-li se věřit chovatlce od které ho mám, 7 měsíců a samici je 11 měsíců, nedával… poslední
Flayers 21.11.2011 18:26
Flayers

Jako - "samecek" o 10cm mensi a 100g lehci, predpokladam - jinak dospele zvirata? Ono to docela sado-maso u nich je, i na ty nejake jizvy obcas dojde. A rvou se nekdy i samice pokud si nepadnou do oka ;-) Ja bych zatim oddelil a nechal "samecka" jeste o neco zmohutnet. Pak je nechal spolu a sledovat jestli si vazneji neublizuji - pokud to nepujde do vaznejsich zraneni nez nejaky kousanec na ocase nebo ozuzlane trny na zatylku tak je nechat - oni si jen vysvetli kdo je sefem a kdo ma poslouchat :-)

Sameček je starý, dá-li se věřit chovatlce od které ho mám, 7 měsíců a samici je 11 měsíců, nedával sem je k sobě kůli páření, šlo mi o to, že sameček je v teráriu, které mám jako přechodné (60x40x35), tak sem je už chtěl zkusit dát k sobě, aby měl i on dostatek prostoru, velké terárko dovoluje i lepší vybavení (výbojka, lépší gradienty teplot, vyšší intenzita světla),a le tak tam bude muset ještě chvilku vydržet. Každopádně děkuji za bleskurychlou odpověď...:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru