Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Leguán zelený - osvětlení terária

Ahoj,
přiznám se, že bych se na to normálně vyprd, ale když Mařena doporučil tak perfektní osvětlení, nedá mi to:

Osramka dobrej výběr...

Používal bych ho cca 1-2 hodiny tak 2x denně.
- doporučuju prvních pár měs. nedávat rozhodně blíž jak 50-60cm od legoša i při tomhle svícení.

Jako zdroje tepla jsou dobrý halogeny - buď tam dej lineární halogen 118mm 100-150W (vypadá to nějak takhle), ten se zasadí do takovýhodle svítidla/reflektoru. Mrkni po netu, dá se to koupit i kolem 70-80kč vč. zdroje (kterej ale vydrží tak 14 dní, takže co se týče samotnýho halogenu, doporučuju zn. Narva nebo Orbitrek, Osram ne!).

Další možnost, v případě, že zvíře není ještě statný osmikilový samec je dát tam 75-80W PAR38 Flood halogen - je to trochu dražší, ale PAR reflektory jsou suprová věc - je to E27, takže jen objímka a dlouho vydrží. Menší velikost než PAR38 (to číslo udává průměr refl.) rozhodně nedoporučuju (max. ještě PAR36).

Na strop - takhle - přijde mi zbytečný tam rvát v dnešní době trubice - trubky jsou jen takový šidítka, přimlouval bych se za něco lepšího - mrkni po netu na halogenidové výbojky (metal-halide), dělají se už taky i do objímky - je k nim potřeba předřadník (stejně jako k trubicím) a když to není určený do objímky pro otevřená svítidla, ještě se musí pořešit svítidlo - vychází to tak kolem 2000, ale dá se občas koupit něco za pakatel i na aukru či ebay, popř. se dá i trochu vyzrát nad svítidlem. Krásně to prosvítí celý terárko, legoš bude supr vybarvenej, bez "depek" a kdyby tam přežily nějaký rostliny (což zaručeně nepřežijou, v tak malým terárku)... :-)

Jinak jestli to chceš všechno narvat dovnitř, tak ubyde dost prostoru, hlavně kvůli tý osramce - šla by dát nad terárium nebo pak pořídit jinej- třeba celodenní zdroj.

Předpokládám, že když stavíš větší terárko, že to není už párměsíční mládě, proto tam HLAVNĚ nedávej žádný žárovčičky Exo Terra Gio Tight Beam, Repti-Glo (ani kdyby to byla čtyřicítka) a podobný tragedie ;-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny