Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem věk agamy vousaté

dobrý den, v září se ke mě dostala moje první agama vousatá, ale netuším jak je stará. dá se to zhruba poznat podle velikosti? je to spíše pro mojí zvědavost. když jsem jí dostala tak tak měřila 29 cm (i s ocasem), nyní má 34cm a váží cca 200 gramů ( přesně nevím, máme jenom starou váhu). nutno podotknout že před tím byla živena hlavně salátem a jinou zeleninou a nevím kolik dostávala hmyzu, a pravděpodobně neměla ani uvb, pouze dostávala reptivite. až ted dostává hlavně cvrčky a má uvb ( byt pouze repti glo 10). podle mých odhadů je to samec,ale jistá si nejsem a ted je to ještě "nepodstatná" informace, spolubydlící do terária budu shánět až se dodělá větší terárium, zatím by se do tohodle všichni nevešli. a ještě jedna otázka stačí skupina 1.2 nebo je lépe více samic? děkuji za radu od zkušenějších, jelikož já jsem absolutní začátečník s teraristikou.

Předmět Autor Datum
presne se to rict neda, zalezi na podminkach jake mela, na rodicich, i na inkubaci. Muzou ji byt 4 m…
lucifer 25.11.2011 15:59
lucifer
Nemáš aktuální fotku? Ono někdy pokud zvíře má pomínky na hranicích přežití a je hůř živené, tak můž…
Aurifer 25.11.2011 16:22
Aurifer
Jeste bych doplnil kdyz davat dohromady tak podobne velke agamy,aspon zhruba.
Zdoter 25.11.2011 16:27
Zdoter
Tak ono co se týče nějakého dopárovávání, tak bych k němu stejně přistoupila až po tom, pokud zvíře…
Aurifer 25.11.2011 16:48
Aurifer
fotku mám, zdá se mi že to přežil bez úhony, zkřívané končetiny či ocas nemá, běhá normálně, čelist…
Dannie 25.11.2011 19:32
Dannie
Nevypadá špatně. Sice by mohla být větší v těle v poměru k hlavě, ale pokud žere a roste, tak to mož…
Aurifer 25.11.2011 20:10
Aurifer
tak žere bez problémů, skoro nestačim zásobovat cvrčkama, takže myslím že by to mohl dorůst.:-) poslední
Dannie 25.11.2011 20:14
Dannie

presne se to rict neda, zalezi na podminkach jake mela, na rodicich, i na inkubaci. Muzou ji byt 4 mesice stejne jako treba 7 - nejspis to bude neco mezi tim. Ad. skupinka - 1.2 bezne staci, ale nikdy nevite jak si spolu "sednou". Hlavne bych nedaval samce k samicim mladsim nez rok, spis rok a pul.

Nemáš aktuální fotku? Ono někdy pokud zvíře má pomínky na hranicích přežití a je hůř živené, tak může být na svůj věk velice malé.

Tak ono co se týče nějakého dopárovávání, tak bych k němu stejně přistoupila až po tom, pokud zvíře nebude mít nějaké trvalé následky z přechozího způsobu chovu. Jako třeba podražené, skřivené atd... u samců to zas až tak problémy nepůsobí. ikdyž samozřejmě pouštět do chovu ne zcela zdravá zvířata neni nic dobrého, ale kdyby to byla samice, tak ji to může vyslověně i ohrozit na životě, protože tyhle podražené holky mívají problémy se snůžkama. Navíc snůžky od nich nebývají nic moc kvalitního. takže bych s nějakým dopárováváním ještě chvíli počkala. Pokud se ukáže, že je zvíře podražené, tak bych ho do dalšího chovu vůbec nepoužívala a nechala ho dožít jako "mazla".

fotku mám, zdá se mi že to přežil bez úhony, zkřívané končetiny či ocas nemá, běhá normálně, čelist dovře a je pevná. ohledně budoucího dopárování, samozřejmě že budu shánět samice přibližně stejné velikosti, už jsem si přečetla upozornění že pro vousatky není problém na menší jedince útočit a zabít je.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru