Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem P.reticulatus - MADU

Tak pokud se bavime o "superdwarfech", tak samozrejme nemuzeme pocitat ani s jednim s momenatlnim poddruhem uznanym, ze je ciste superdwarfdwarf, pac vsechny dosrustaj do slusnejch rozmeru. To je jasny.
Takze jak bylo zmineno se tam zminuje predevsim forma z Madu a asi jeste Kayaudi a Kalatoa. Jako jak Abe pise, ze maji urcite rozpoznavaci zbarveni to je celkem pravda, ale nemas zaruceno, ze vsechny maj takovyhle zbarveni, vzdycky sou naky anomalie a pokud si pamatuju, tak si to psal jako znak, ze diky tomu nemuze vic vyrust (jestli sem to pochopil blbe, coz je hodne pravdepodobyn, tak promin:)). Ale o zbarveni ohledne velikosti nejde. Jde o to, ze na tech ostrovech proste nemaj narok, aby dorostli do vetsich rozmeru, takze zustavaj proste zakrslici, nemaj duvod tam rust. Ale kdyz se dostanou do zajeti a dejme tomu uz 1. nebo 2. generace v zajeti muze dosrustat stale vetsich a vetsich rozmeru (a rozhodne maj velkou sanci prerust rodice). Prizpusouji se lepsim podminkam, mylsim tim ohledne potravy atak. Jako nerikam, ze najendou budes mit 3,5m potvoru, ale klidne se to muze stat u dejme tomu x-te generaci v zajeti. Vubec nbych se tomu nedivil. Sice nebudou dorustat nak o hodne vetsich rozmeru, maj to dany geneteicky a to se blbe meni:)
jinak jeste bylo zminena agresivita. v prirode sem mel moznost jen s mrizkou (ponekud hoodne klidnou:D) a horznyse sem zivyho nenasel. ALe co sem slysel od lidi, co maj s hroznysama v prirode zkusensoti, tak jako svine neskutecny:) Takze bych je neshazoval k ohledu k mrizkam:) Takze psat, ze povaha zaostava je ponekud hodne troufaly se mi zda:)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny