Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem P.reticulatus - MADU

jinak jeste bylo zminena agresivita. v prirode sem mel moznost jen s mrizkou (ponekud hoodne klidnou:D) a horznyse sem zivyho nenasel. ALe co sem slysel od lidi, co maj s hroznysama v prirode zkusensoti, tak jako svine neskutecny:) Takze bych je neshazoval k ohledu k mrizkam:) Takze psat, ze povaha zaostava je ponekud hodne troufaly se mi zda:)
No vidíš a já pár lidí, co je lovili znám a ani ti nemluví o hroznýších s takovým respektem při chytání jako u lovu reticulatek, které se na nich podepisovaly opakovaně. Nemluvě o značném rozdílu v zubech, jakožto semiarborikolně, někde i arborikolně žijících hadech lovících opeřence. Rozebíral jsem srovnání v chovech na základě vlastních zkušeností, ne o žádném "jedna paní povídala, aneb co mi nakecal prodejce". Ač sám jsem je v chovu doma neměl, měl jsem reticulatky na starosti v práci celých 5let a rukama mi jich málo rozhodně neprošlo. Bylo mi vcelku jedno, jestli má hlavu žlutou nebo zelenou a jestli bude v adultu dvoumetrová nebo "šestka", protože jediné co mě zajímalo bylo, jak jí sundat z ruky co nejrychleji, nacpat zpět do terárka (hovořím o malých exemplářích, s velkou bych to neriskoval) a pokud možno co nejméně vlastní krví zasvinit expozice. Navíc jejich mobilita se skutečně nedá rovnat žádnému hroznýši. Srovnávat jejich temperament a dosah je jako srovnávat tmavku a chondropythona.
Jinak se divím, že může někdo operovat stále s údaji od jednoho jediného prodejce a o tom, jaký viděl chovný pár a kolik měřil. To mi s prominutím připomíná školku. Já také chovám hroznýše daleko menších velikostí, než mají jiní lidé, jejich rodiče byli taktéž malí, ale bohatě stačilo kamarádovi krmit pravidelně jednu samici z mého odchovu a had je v současnosti o metr delší, než stejně staré zvíře, co jsem si ponechal do chovu. Vzhledem k tomu, že hroznýši vzácně přerůstají v chovech určitou velikost, tento má ve svých necelých dvou letech solidně našlápnuto..
Nedostatek potravy, či její "nevýživnost" na ostrovech se totiž ukazuje alespoň dle mých informací ze zahraničí jako určujícím faktorem pro to, aby hadi zůstali dwarfy, či superdwarfy, s čímž se ale mohou rozloučit v chovech, často již během následujících generací. Krmení, resp. jeho styl - jiným typem potravy daleko větší "výživnosti", v jiné intenzitě, absence horší dostupnosti potravy v určitých obdobích, dost možná i menší pohyblivost oproti přírodě(byly pozorovány shluky reticulatek na osluněných místech v jinak silně zarostlých lokalitách, kam za nahřátím hadi denně putují, stejně jako jsou pozorovány a již mnohokrát zdokumentovány pravidelné navštěvy oblíbených míst, jako jsou jeskyně, z nichž následně totožné krajty vyrážejí za kořistí, aby se dříve či později znovu vracely, takže validita tam není tak nízká, jako v chovech, kde hadi vydávají minimum energie a více ho zužitkovávají v růstu). Jak psal správně Iceman overfeeding a underfeeding bude alfa a omega úspěšnosti toho kterého chovu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny