Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Gekon - našli jsme gekona - nežere, jak se o něj postarat?

Jo to vypadá na Hemidactyla. Jestli přímo turcicus těžko říct, byli zavlečení všude možně, takže odkud přijelo zboží původ nevysvětlí. Navíc víc druhů je si vzájemně podobných. Co se týče tohohle zvířátka, tak jak říkala Lacerta- není ve špatné kondici, ale na jeho přežití bude mít vliv to, jak moc přemrzl. Jsou sice poměrně odolní, ale velké podchlazení je pro ně také nebezpečné. Sice nemusí chcípnout hned, ale třeba po pár dnech. ono asi nejlepší by bylo, kdybys ho urychleně dal nějakému teraristovi, který bude vědět, jak se o něj postarat. protože to zvíře má momentálně svých problémů dost a ikdyž jsou Hemidactylové dost odolní vůči začátečnickým přehmatům, tak zvíře po nějakém traumatu bohužel moc odolné není.

Co se týče toho akvárka, tak mezi akvárkem a terárkem je hodně velký rozdíl, zdaleka nejenom ten voda/souš. První rozdíl bys poznal, pokud by to zvíře bylo OK- ráno už by bylo fuč. Tihle gekoni lezou po skle, sice ne moc zdatně, ale z nezakrytého akvárka vezmou čáru snadno a rychle. Ty rozšířené konce prstíků mají zespodu přísavky. takže by bylo potřeba akvárko zakrýt nějakým vzdušným deklem. Poskytnout zvířeti zdroj tepla, třeba bodovou žárovku, pod kterou by bylo 35°C i víc a v nejchladnějším místě okolo 25°C. Tyhle teplotní gradienty se ale v akvárku vytváří hrozně špatně, navíc to málo větrá. JInak tihle gekoni také pouštějí ocas, co jsem tak koukala, tak tenhle už má regenerát.

Asi nejlíp by bylo, kdybys toho gěkonka přenechal nějakému teraristovi, který si s ním poradí. Minimálně do doby, než se to zvíře vzpamatuje. Odkud jsi?

edit: kolegové byli rychlejší :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny