Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Gekon - našli jsme gekona - nežere, jak se o něj postarat?

Dobrý den,
v práci nám posílají materiál z celého světa a před pár dny jsme v bedně s materiálem našli malého gekona. Byli teda 3, ale 2 už byli mrtví a vzhledem k tomu, že venku je už zima a nepřežil by a v práci zůstat nemůže, tak jsem si ho vzal domů a hned nakoupil akvárium a další věci a snažím se o něj postarat. Na internetu jsem našel fotku, kde píše paní z Arizony v americe, že ho našla doma a dále jsem našel tento odkaz: http://www.reptarium.cz/taxonomy/Hemidactylus-turc icus/2767 . Na fotce je mu velmi podobný, ale nevím, zda je to on - Gekon turecký - Hemidactylus turcicus.

Problém je v tom, že jsem úplný amatér a malý gekon nežere. Za 3 dny nesežral vůbec nic. Má v terárku cvrčky polní a moučné červy, vodu a on nic....jen leží, sem tam se pohne. Máme žrádlo spočítané, takže víme že nežere :-)

1x denně mu rosíme rašelinu. Dnes jsme mu upravili terárko, dali jsme tam klacky a kameny ať má více míst kam se schovat a cítit se tak v bezpečí. Nevím jestli mají gekoni zimní spánek a třeba proto teď nežere. Svítíme mu lampičkou dovnitř ať má teplo, dočetl jsem se, že má mít 30 stupňů. Teploměr koupím v pondělí, ale teploučko má přiměřeně si myslím.

V příloze posílám fotky, prosím o rady, jsem amatér, nechci ať umře. Kdyby někdo věděl o jakého gekona se jendá, rád se to dozvím.
Děkuji předem za odpovědi.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dobry den prosim vas ako vam to vtedy dopadlo? som teraz v rovnakej situacii poslední
Martina7 09.08.2021 16:08
Martina7

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru