Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Drápkovci

A dají se vůbec někde v CZ sehnat?
Jedině poškorpit němce a dostat z nich info :-D

EDIT:
Přikládám info co jsem si tehdá našel na Novozélandské drápkovce Peripatoides novaezealandiae - 18°C celodenně, podklad rašelina, rašeliník, nebo vermiculit, na povrchu mech a klacíky, vlhko (rosit jenom jemnou vodou, třeba kojeneckou), žijí jenom dva měsíce (?), ale mají hodně mladých a dobrou reprodukci.

Naopak v Austrálii se nacházejí v různorodých oblastech například na sub-alpském jihovýchodě Austrálie, ve vlhkých tropech a lesích jihozápadní-západní Austrálie. Většina druhů se vyskytuje v poměrně vlhkých pobřežních oblastech, včetně tropického a mírného deštného pralesa, jakož i eukalyptové lesy a lesy pozůstatkem lužních lesů. Žijí na vlhkých místech, jako jsou hnijící kusy klád a listová hrabanka. (Není to z mojí hlavy :-D Jenom jsem našel dobrou AJ stránku o nich)

Často nedávaj prý teplotu. Stačí větší teplo například u těch novozélandských a exnou. Celkově jsou dost citliví na všechno, co se jenom trochu liší od jejich přirozených podmínek.

EDIT2: V CR je asi neseženu, ale třeba v Hammu by je mohli mít, ne? Když je tam chovaj úspěšně..

EDIT3: Anglie - http://www.bugzuk.com/insects/other-insects/peripa tus-novaezealandiae-velvet-worms-new-zealand - ale po cestě by exnul stopro..

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny