Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vliv zvolené zeminy na pálivost papriček Naga Jolokia

Klíčím asi takto:
Do kelímků od jogurtů co sežraly děcka dám zeminu (klasika pro výsev a pěstění). Semínka dám do zeminy asi 1 cm hluboko a zahrnu. Kelímky se zeminou a semínky dám do naprosto vytuněných plastových pařeníčků z Lidlu (PP*) 4ks za 150,- Kč. Zalívám rosičkou na hady dvakrát denně. A co je důležité, pod pařeníčky dám topnej kábl z terárka (co taky s ním, když jsem vyházel hady) a nepřetržitě topím. Wattáž si už ale nepamatuji, nicméně v pařeníčkách je cca 26-28°C. Jak mne historie přesvědčila, teplota je pro klíčení velice důležitá.
Jakmile ty moje miminka loztomilý vystrčej děložní lístky, přesunu je ke světlu. To je celé...
Je dobré mít na paměti, že paprika ma dvě zralosti. Tu konzumní a botanickou. Semínka z té konzumní klíčí (klíčí-li vůbec) o poznání déle než z těch botanicky zralých. Taky je důležité, jak jsou v prvním případě semínka po vydolování z papriky ošetřena. Musí být dobře usušena, aby neplesnivěla. V druhém případě se vo to postará parika sama ne voe ;-)
Paprika je lenoch a i s klíčením si dává na čas, takže třeba 14 dnů není zas až tak dlouho. I když s vyšší teplotou to jde rychleji.
I přes všechno snažení, když se podaří takovej rok jak loni, nakonec člověk nesklidí ani Ň.

Douška: kolega klíčí ve vermikulitu a taky celkem úspěšně. Akorát se musí docela dost babrat s přesazováním. Navíc musí odhadnout kdy, aby se kořenový systém moc nerozvinul, a aby jej následně při vymotávání z vermikulitu nepoškodil.

*) Product Placement

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny