Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vaše zkušenosti s Lucky Reptile Herp Nursery II ...

Jsem zvědavý na vaše zkušenosti s tímto typem ikubátoru, jelikož mám vlhký typ, a mám problém s plísní na vejcích. Nemám čas, ani náladu stavět další- suchý typ inkubátoru, přemýšlím o koupy tohoto inkubátoru.

V hledání jsem toho moc nenašel, názory se dost liší. Pište pouze k tématu, inkubátory domácí výroby mě nezajímají..

Byl bych rád, aby každý doplnil info co v něm inkuboval/ inkubuje. Zajímajímá mě především inkubace vajec such. želv- Afrika, Evropa. Spíše malochovatelů, kterým stačí kapacita tohoto ikubátoru. Spokojenost/ nepospokojenost můžete vyjádřit od 1 do 10. Rozepsat výhody, nevýhody.
V manuálu na internetu je nedostačující info- (potřebuju zkušnosti z praxe). Děkuji;-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ahoj, taky se pokusím - koupil jsem ho asi před čtyřma lety, kdy se mi objevila vejce u hermanek - j…
zelvacek2 01.01.2012 19:06
zelvacek2
Psal jsem panu Veselému na líhně.cz ohledně inkubatoru King Suro, který je původně na lihnuti drůbež…
VáclavM 06.01.2012 10:55
VáclavM
Jaká je spokojenost s inkubátorem RCom Juragon ? nový
2 biba 31.05.2013 15:21
2 biba
je super, jen vlhkost jsem resil namacenim savých žínek, automatickou jsem vypnul, podarilo se mi le… nový
VaclavM.. 02.06.2013 11:20
VaclavM..
jets nekdo nejake zkusenosti stimhle klumpem..?.. mam ho zapnutej asi 14 dni.. teplotu na displeji i… nový
milde 27.05.2014 17:10
milde
chcel by som inkubovať vajcia P.regius, videl som tu vo fore niekolko inkubatorov, tak ktory teda po… poslední
MaToM 20.01.2015 12:41
MaToM

Ahoj, taky se pokusím - koupil jsem ho asi před čtyřma lety, kdy se mi objevila vejce u hermanek - já nečekal, že budou snášet, takže fofr. Od té doby ho mám, na ty mé odchovy to stačí a vcelku s úspěchem. Větrám tím, že občas kontroluju, jen letos jsem to nezvlád... Ale nebylo to inkubátorem. Až tady jsem se dozvěděl, že má vevnitř jinou teplotu, než vykazuje, ani mě to nenapadlo - zkusím to tedy ještě v létě, ale teď mám nahoře i dole to, co ukazuje displej. Je tam kolísání kolem jednoho stupně, ale myslím si, že i kdyby bylo víc, že to v přírodě není lepší. Možná na některá vzácněji množitelná zvířátka, ale já mám k množení zatím jen hermanky a marginaty a tam to je relativně v pohodě - alespoň u mě. Takže já jsem spokojenej... Taky navíc co s mláďatama, že? Registrovat, prodávat (fakt mě to nebaví), odregistrovávat, věčně rozšiřovat to taky nejde :-D

Psal jsem panu Veselému na líhně.cz ohledně inkubatoru King Suro, který je původně na lihnuti drůbeže, zda by šel použit po vyndani kolébky na otáčení vajec i na inkubaci plazich vajec. Odpověď byla rychlá, vyrábí se ještě prakticky stejný inkubator, též od firmy RCom, jen pod názvem Juragon RX, má prý jiný software a lze v něm dosáhnout i vyšší vlhkosti myslím, samozřejmě je bez kolébky na otáčení vajec, na skladě normálně není, cena je "pouhych" 4490Kč včetně DPH a lze v případě zájmu objednat. Já si ho objednal hned. Teplota v místnosti, kde bude inkubator by neměla klesnout pod 15C, tam by pak mohl být problém s dosažením potřebné teploty, topení má 45W. Ale to je problém i u ostatních komer. inkubatoru v této cenové kategorii. Můj další dotaz se týkal inkubatoru od firmy Jaegr, pan Veselý zná prodejce a inkubator Jaegr prý nemá ani propojeny termostat s teploměrem, nevim vsak, jak je to u toho nejnovějšího typu s dig. displayem. Vůbec se nezabývá řešením řízení vlhkosti a pohybu vzduchu uvnitř a prý je dost nachylny na změny teploty a tlaku vzduchu v prostředí, kde je nainstalován. Takže aniž bych chtěl dělat reklamu, myslím si, že inkubator Juragon RX od RCom je jeden z lepších komer. inkubatoru v poměru kvalita/ cena. Rozhodně nepůsobí tak laciným dojmen jako třeba Lucky Reptile. I když tady jde spíš o to, jak to funguje a ne, jak to vypadá. Uvidím, jak bude Juragon RX fungovat v praxi. Doufám, že jsem někomu usnadnil rozhodování při výběru nového komer. inkubatoru.

jets nekdo nejake zkusenosti stimhle klumpem..?..
mam ho zapnutej asi 14 dni.. teplotu na displeji ignoruju.. mam docela presnej teplomer v inkubacnim substratu.. a dnes cumim ze panacek si pritopil skoro 1,5 stupne za 24 hodin aniz by na nej nekdo hrabal... jak zamezit temhle skokum?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru