Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem neposlušnost bersnkého salašnickéhom psa

špatné fixaci na páníka + NUDU
+ blbě zajištěným plotem. To je celkem normální, že jestliže má pes možnost překonat plot, tak ho občas překoná. Protože se nudí, protože cítí někde něco zajímavého (třeba pes hárající fenku), někdy i jenom proto, že ví že to nesmí, ale zrovna tam není nikdo, kdo by mu to zatrhl :-) atd atd... Ikdyž je jinak dobře vychovaný a fixovaný na domov a majitele.

Rodičům utíkala fenka křížence NO, dobře socializovaná a fixovaná, poslušná, všechno...ale po plotech lezla jak kočka. Věděla že se to nesmí, ale když nikdo nebyl doma nebo se v noci spalo, tak si tu a tam zašla na procházku a zase se vrátila. Třeba v zimě k sousedům, kteří místo do lednice dávali jídlo zvenčí na okno. Rodiče o tom neměli ani án, čuba vypadala že je pořád doma, ale jednou takhle povídá sousedka matce, "vyřiďte Kajse, že dneska máme svíčkovou :-)" a když matka koukala nechápavě, tak jí sousedka vysvětlila, že Kajsa jim občas zajde v noci vyžrat jídlo z okna, že dlouho nevěděli co to dělá, ale pak ji pár x viděli. No naštěstí tihle sousedi jsou celkem dost v pohodě a Kajsa není agresivní vůči lidem a nehoní zvěř, jinak už by ji než to rodiče zjistili asi dávno někdo odtento...takže to rodiče vyřešili natažením lana na kladkách kolem domu a Kajsu dali na řetěz, co jezdí po těch klatkách. vzhledem k tomu, že dokáže přelézt 2 metrový plot a elektrický ohradník fungoval jenom dočasně, než zjistila, že když si nechá dát ránu ale přestojí to, tak se stejně ven dostane...

Což ovšem u berňáka se nedá moc předpokládat, že bude šplhat po plotech. Co nepřeskočí, nepřekoná. Asi bych to řešila vyšším plotem, nebo el. ohradníkem nad plotem. On berňák navíc není zrovna uplně pes inženýr, takže až dostane při přeskoku ránu, bude vědět, že tudy cesta nebede bez toho, aby dál zkoušel, jestli to půjde nějak překonat.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny