Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nový časopis

V první řadě chci říci, že každému takovému projektu přeji jen to nejlepší. Časopis si rád přečtu. A kdyby vycházel tištěný a byl kvalitní, tak si ho rád předplatím.

Co se charakteru časopisu týče, musí být přítomna jistá kvalita a musí být přítomno několik základních prvků, které zaujmou co nejširší počet čtenářů (od odborníků až po laickou veřejnost). Ty základní prvky by bylo možno shrnout několika slovy: kvalita (časopis by měl mít svou tvář, kvalitní design, měl by být psán kultivovaným jazykem), odbornost (podávané informace by měly být ověřené a měly by přinést nové vědomosti jak lidem z odborných kruhů, tak laické veřejnosti) a jedinečnost (časopis by měl přinášet něco, co jiní nedělají. Měl by zaujmout a měl by být pestrý a v něčem výjimečný. To by mělo vzbudit zájem, díky kterému Vám zůstanou čtenáři věrní).

Pokusím se Vás inspirovat a napsat, jaké nové rubriky a články bych v časopise rád viděl:

1.) Veterinární problémy a parazitologie
2.) Reportáže ze zoologických zahrad a chovatelských zařízení
3.) Rozhovory s vědci, chovateli, majiteli chovatelských zařízení, herpetology a cestovateli.
4.) Novinky týkající se změn v taxonomii
5.) Novinky ze světa vědy (týkající se plazů a obojživelníků)
6.) Návody na chov netradičních zvířat
7.) Field herping a reportáže z lokalit, cestopisy, reportáže z burz
8.) Články týkající se historie teraristiky
9.) Herpetofauna ČR a Slovenska
10.) Představení programů na záchranu živočišných druhů
11.) Toxikologie a toxinologie
12.) Články týkající se odchovů

Ještě se vrátím k té finanční stránce. Je sice hezké dělat něco s nadšením a jen tak, ale aby to nějak vypadalo, tak to vyžaduje určité finanční zázemí (zlepší to produkt, otevře nové možnosti). Nadšení totiž časem často opadá, když se projekt nikam neubírá. Navíc pro pravidelné přispěvatele by nějaký ten malý honorář byl jistě motivující. Samozřejmě lze využít různé sponzorské dary, reklamu, dotace, atd. Všechno je to svým způsobem business. A business vyžaduje aktivní přístup. Vaším úkolem je nejen dát časopis dohromady, ale také ho prezentovat co nejširší veřejnosti a neustále svou práci zlepšovat. Hledejte nové cesty, nové možnosti, neodhánějte od sebe lidi, kteří Vám chtějí pomoci. Pokud chcete uspět, musíte být kreativní a Váš přístup aktivní. Vždyť se to všechno všude kolem nabízí samo. Jen ty možnosti využít.

Snahu ukončit diskuzi naprosto nechápu. Vždyť každý, kdo přispěl je tou myšlenkou nadšený. Každý by si rád přečetl periodikum, ve kterém se píše něco více, než jak chovat "guttaty". A spousta lidí by i ráda zaplatila (zvlášť pokud by se podařilo vydávat časopis v tištěné podobě - to by byla bomba). Jen prostě chtějí dostat něco, co pro ně bude mít určitou hodnotu. Někdo Vám tu už nabídl, že pošle článek. A svým přístupem jste ho pomalu odehnali. Nedělejte to. Pro svůj projekt potřebujete takové lidi získat (dokonce potřebujete získat všechny, kteří mají o teraristiku zájem). Být Vámi, tak bych byl velmi rád, že se tu o Vašem časopisu diskutuje. A teď je to na Vás. Využívejte každý podnět, který se kolem Vás mihne.

Ještě několik drobných doporučení:

1.) Jak říkají ostatní, kupte si doménu a udělejte kvalitnější stránky
2.) Oslovte sponzory a společnosti, které by měly zájem Váš časopis podpořit.
3.) Oslovte odborníky, kteří by měli zájem dopisovat
4.) Udělejte si průzkum trhu a seriózní plán
5.) Zkuste si detailně připravit poutavou finální podobu časopisu
6.) Buďte aktivní, komunikujte, vstřebávejte nové podněty, hledejte nové cesty
7.) Makejte a jděte tou cestou, kterou jste si zvolili

Hodně štěstí, vytrvalosti a těším se na výsledek Vašeho konání.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny