Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výbava terária

Dobrý den.
Pro MLADOU želvu je terárium poměrně vyhovující. Především vzhledem k potřebě čištění však není úplně ideální. Při takto malém množství vody se vám bude špatně odkalovat. Filtr nutný není. Já ho u svých želv nepoužívám. Stací jednou týdně (podle potřeby) odsát nečistoty a vyměnit část vody.
Do budoucna je pro želvu určitě nutná větší ubikace vhodná při větší hloubce vody. Trachemysky rády a dobře plavou a pro svůj správný vývoj to potřebují. Ideálně cca 100x50 s vlepeným ostrůvkem na vyhřívání a dostatečnou hloubkou vody.
UV záření není na škodu. U vodních želv však nutné není. Základem je kvalitní potrava (Celé sladkovodní ryby, maso kuřecí či libové hovězí, vodní šneci, vniřnosti, já používám předevsím toto http://turtles.of.the.world.sweb.cz/vyziva/zelatin a.htm - ideální způsob jak podávat dlouhodobě stoprocentně vyváženou stravu). Zkuste se vyhnout podávání granulí či příliš jednostranné stravě. U mladé želvy dávat dostatek vápníku. Při krmení masem obalovat v rozdrcených vaječných skořápkách, sépiovce atd.
Jen připomínka k té 60w žárovce. Pokud svítí na celou nádrž želva tam může mít příliš teplo.
Mějte se.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny