Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem křeček-paraziti

Ahoj, mám problém, mám džungerského křečka a dnes jsem mu objevila v kleci malé hnědé broučky, byli všude v jeho pilinách, srsti i okolo klece, okamžitě jsem mu důkladně vyčistila klec, ale ti paraziti jsou v jeho ststi a pijou mu krev, Edík se pořád drbe a kouše, je zoufalý..je jasné že se paraziti zanedlouho opět rozmnoží..strašně ráda bych mu ulevila ale nevím jak, máte někdo skušenosti s těmahle potvorama?nevíte jak se jich zbavit? děkuji za odpověď

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
kup na nej arpalitu nebo je jeste 1 ktery nevim,ale vim jak ten prvni mas pouzit. postrikej tim krec… nový
Elinka 10let 13.12.2012 06:47
Elinka 10let
Ahoj, tak jsem tyhle mrchy taky našla u křečků :-/ Nedávno jsem si koupila dva nové a šup, je to tu.… nový
Nessy 09.04.2014 07:12
Nessy
Jo, zverákoví hlodavci bývají jak chodící minizoologická. Ve žrádle spíš krátkodobě, pokud by po něm… nový
Aurifer 09.04.2014 12:20
Aurifer
Mám to i na psovi (asi, má pupínky), takže raději ten frontline, ne? Kdyby to olízl nebo tak... nový
Nessy 09.04.2014 14:54
Nessy
No tak jsem v práci objevila arpelit jen jako repelent. Takže jsem přinesla ten frontline a za chvíl… nový
Nessy 10.04.2014 10:42
Nessy
Mé se to taky stalo, donesla jsem myš, vše oki, ale pak to bylo všude v pokoji, a fakt ty mrchy pořá… nový
simča m 09.04.2014 12:23
simča m
No jo, tak budu stříkat daleko od cvrčků ;-) Mě naštěstí zatím nic nekouslo (nejdou na mě moc ani kl… nový
Nessy 10.04.2014 10:45
Nessy
tak on je fakt, že na myších občas přijedou jak hlodavčí, tak plazí roztoči a ti se potom samože daj… nový
Aurifer 10.04.2014 14:38
Aurifer
Dobrý večer, musím se tu též optat. Už několik dní mmě svědí celé tělo, nejdřív jsem myslela, že se… nový
rozinka 20.09.2014 19:36
rozinka
Kamarádka je měla nedávno taky, celej barák důkladně vyluxovala a vystříkala vše Arpalitem neo, včet… nový
kacaba1 20.09.2014 21:12
kacaba1
Tak jsem vyhnala manžela za Rozinkou(napadený křeček) a našel jí mrtvou. Byla asi hodně prolezlá. Sy… nový
rozinka 21.09.2014 09:00
rozinka
Snad toho chudáka křečka ošetříte, odvézt na zahradu není řešení. nový
Evva 20.09.2014 21:20
Evva
Ahoj. Před včerejškem jsem u Eliottky objevila roztoče. Koupila jsem Frontline a Arpalit neo. Vím že… nový
Nyffy 12.11.2017 10:38
Nyffy
Dobrý den, mám dotaz, pokud roztoč vleze i na člověka a kouše ho, jak se toho zbavit? Postrikat se t… poslední
Ejva 17.12.2018 23:10
Ejva

kup na nej arpalitu nebo je jeste 1 ktery nevim,ale vim jak ten prvni mas pouzit. postrikej tim krecka,klec okolo klece ana pilinach ,ale ne moc krecek by se mohl zabit.:.(muj tatinek to na pocitaci nasel a u zverolekaře to zjistil.

Ahoj, tak jsem tyhle mrchy taky našla u křečků :-/ Nedávno jsem si koupila dva nové a šup, je to tu. Zatracené zveráky 3-[ Podle rad to tedy opakovaně vystříkám frontlinem - nemůže to být i ve žrádle? Mám ho v zavíracím koši.
A mám otázky - můžou mi parazitovat i na plazech? Kdybych je u nich našla, co s tím? A to mám třeba u agamy přestříkat 30kg písku?
Když to budu vystříkávat fronlinem - škodí to nějak cvrčkům? Nebo těm plazům? Křeččí klec vystříkám venku, ale chci vystříkat i postel, protože jsem si všimla štípanců na psovi a nevím, od čeho jsou (i když nedávno dostal Advocate, tak je mi to divné) a pes samozřejmě spí v posteli. A právě hned u postele mám agamu...
A ještě poslední - klec mám jakoby nad sušákem s prádlem - pomůže, když prádlo strčím na pár hodin do mrazáku, kdyby v něm náhodou něco bylo?
Děkuji za odpověď.

Jo, zverákoví hlodavci bývají jak chodící minizoologická. Ve žrádle spíš krátkodobě, pokud by po něm ti křečci běhali a vytrousili tam ty roztoče (což se dá vyloučit podle toho co píšeš). Křečky samotné a jejich klec a okolí stačí vystříkat tím Arpalitem Neo, je levnější a líp se s ním pracuje. Navíc je kontaktní, takže nezabíjí cvrčky v místnosti a dá se s tím vystříkat i ta postel atd.

Co se týče plazů, tak na ně tihle savčí roztoči dlouhodobě nejdou (ve smyslu že by se na nich množili), ale objevit se na nich mohou. Asi bych nejprve ošetřila křečky a dala si pozor, abych ten Arpalit zbytečně nenastříkala i k agamě a ji zbytečně nepřeléčovala. Pokud by i po "odblešení" křečků agama měla roztoče, tak ji potom opatrně potřít tím Frontline a do terárka jí zavěsit třeba kousek vaty napuštěný tím Frontline. Většinou to stačí, není potřeba stříkat terárko celé. Jinak cvrčky v ubikaci to většinou otráví a exnou, ale v místnosti pokud nejsou moc blízko by přežít měli normálně.

Prádlo stačí znova vyprat, dát na pár hodin ven na slunce nebo třeba do toho mražáku, to je jedno..

Mé se to taky stalo, donesla jsem myš, vše oki, ale pak to bylo všude v pokoji, a fakt ty mrchy pořádně koušou, asi týden jsem přemýšlela, co mě kouše, pak jsem našla skoro neviditelného broučka na ruce, a ten mě kousl, pak jsem si všimla, že je to u myší a u křečka v domečku, byli tam 2 druhy. Takže jsem vše vyházela, vyprala, pokoj-skrine, koberec, postel vystříkala arpalitem neo, vše vydrbala, bylo to i v terárku, takže sem tera vystříkala, pak si dala arpalit na ruku a vzala tim i hada, pak kralika, myši a křeáka a už je od toho 4 měsíce klid. Takže radím vystříkat uplně všechno, uměj se dokóale zapykat třeba do nějaký krabičky a pak zase vylezou, ale cvrčci asi tyhle přípravky neývládnou

tak on je fakt, že na myších občas přijedou jak hlodavčí, tak plazí roztoči a ti se potom samože dají i na plaza.

Jinak pes (kočka samože ne!!) se dá nastříkat normálně tím Arpalitem Neo, na plazy jako takové je lepší ten Frontline. Co se týče toho vystříkání Frontlinem, tak cvrčky by to chtělo dát uplně do jiné místnosti, protože jim z toho zřejmě vadí i ty výpary, kdežto Arpalit je fakt hlavně kontaktní antiparazitikum.

Dobrý večer, musím se tu též optat. Už několik dní mmě svědí celé tělo, nejdřív jsem myslela, že se ně mě opět vyřádily komáři. Jsem hrozná a mohu se udrbat. Koupila jsem Raid a pupínky pořád naskakovaly další, Za pár dní jsem si pupínků všimla i na 7měs dceři a to už mě děsilo. Včéra při koupání vidím u syna stejné pupínky a též se mohl udrbat. Už mě to vážně vyděsilo a sedla jsem k netu. Lekla jsem se že máe svram... Mohla jse se zbláznit. Ráno jsem zase usedla k pc a tam právě byly zmínky o zvířátkách a v tom mě to trklo. Před necelým týdnem nám umřel 1 křeček.. hned jsem vlítla na toho druhého a ejhle. Našla jsem v podestýlce při čistění malé černé broučky a v křečkovi takové jakoby zrzavé. Dostala jsem šok a v še vydesinfikovala. Křečka jsem odvezli na zahradu, aby se mi to tu nerozlézalo... Celý den od rána obracím byt vzhůru nohama. Zjistila jsem v pokojíčku že ty mrchy lezou i mezi hračkama i na zdi jsem zahlédla. Poradte co s tím. Musím k dr a nahlásit to?? JSem zoufalá...

Tak jsem vyhnala manžela za Rozinkou(napadený křeček) a našel jí mrtvou. Byla asi hodně prolezlá. Syn je vyřízený že přišel o oba křečky v jednom týdnu. Zakoupím tedy ve zveráku ju? A nemůže to být ten zvířecí svrab? Svědí mě pokožka jako blázen. Přes noc mi přibily 3 pupínky. Syn a dcera má jen ty včerejší. Zatím nepozoruji zhoršení, ale u mě jo :( Jinak jsem do noci obracela pokojíček vhůru nohama. Vše jsem důkladně vysavovala a ted se tam chystám jít vyprat koberec. Jinak ještě ted se tam ty svině průducírují.Myslíte, že když vydrbu pokoj a zavřu ho na týden, že ty svině vychcípají? Samozřejmě že ten postřik nejdřív seženu asi ve zveriměxu jinde to asi nemají že? no :( Jsem už úplně unavená ani v noci nespím jaké z toho mám haldy..

Ahoj. Před včerejškem jsem u Eliottky objevila roztoče. Koupila jsem Frontline a Arpalit neo. Vím že tyhle přípravky by neměly ublížit na zdraví, ale přeci jenom se ptám tich zkušených jak to udělat aby ty přípravky chudákovi Eliott nijak neublížili. Smutné je, že včera jsme objednali novou nádhernou klec s různýma trubkama, prolejzačkama a těšili jsme se jak si v nich Eliott bude hovět. Místo toho byla zpomalená, nechtěla ani do prvního patra a neustále se drbala :(. Pomozte prosím

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru