Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Topná folie

Nevím jak je terárium řešené, ale může být problém v tom, že žárovka je při výšce terária 75 cm moc vysoko nad povrchem a prostě to teplo se dolů nedostane. Sice Gutaty nemám, ale pokud bude v terárku na jedné straně cca 22 st. a pod zdrojem tepla cca 32 st. C, bude to o.k. Hlavně teplotu měřte tam, kde se had pohybuje, tedy převážně u substrátu. Had si pak najde místo, kde mu to bude aktuálně nejvíc vyhovovat. Z Vaší odpovědi jsem to pochopil tak, že terárium je větrané boční lištou a pak jednou třetinou stropu, kterou jste teď zakryly. Na to zase pozor, větrání by ve stropě mělo být, případně v horní části bočních stěn, aby mohl cirkulovat vzduch a nebyl zatuchlej. Vložte foto terárka a třeba se k něčemu dobereme. Ale jak jsem již psal, při pokojovce 22 st. je 60 W žárovka až moc. Já ještě ve větším teráriu používám bodovku 25 W. Značka OSRAM s koseným kuželem, který má opravdu malý úhel vyzařování světla a tepla a mám ji tak 30 cm na povrchem.

Jinak jsou to hadi s převážně soumračnou až noční aktivitou, takže když jsou přes den v úkrytu, je to normální. Nadruhou stranu se tohle uvádí i u Lampropeltisek a jak někdy dokážou celej den šmejdit po terárku. Asi hadi moc nečtou to co se o nich píše :-D Hlavně když je máte krátce, tak jim dejte čas na přivyknutí.

Používám něco podobného + úsporky na přisvícení http://mojepapirnictvi.cz/elektro/svetelnezdroje-d oprodej/reflektorovezarovky/reflektorovazarovkar63 e2725w-osramconcentra-posledni2ks[106019]

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny