Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Páření E.guttata

Dobrý den,
Rád bych se zeptal zda-li je možné aby samecek E.Guttata spářil se samičkou, která je oproti němu pomalu 2 krát větší a je starší pouze o necelý rok. Mám strach aby ho nesežrala nebo mu něco neudělala.

Děkuji za odpověď.
Změna předmětu, původně: Páření E.Guttata (Aurifer)

loading...
Předmět Autor Datum
Ještě bych dodal jeden dotaz: Neví někdo jak je to při sondování s těmi štítky v knížce jsem se doče…
timm 18.01.2012 22:01
timm
U gutek jsem kanibalismus nikdy nezažil a ani o něm neslišel choval jsem společně několik zvířat růz…
raddei 18.01.2012 22:46
raddei
hadi jsou staří 3 a 2,2 roky. a měří 136cm a 119cm včera jsme sondovali prvního (menšího hada) za po…
timm 19.01.2012 15:11
timm
Já bych ještě počkal,ale jestli chceš tak je pust po svleku k sobě tím nic nepokazíš.
raddei 19.01.2012 18:47
raddei
Toto je můj/náš první pokus o rozmnožování dosud se hadi ještě spolu neviděli tak hledám postřehy os…
timm 19.01.2012 19:37
timm
jeste je tu otazka, jestli hady ted jeste na dva mesice nedat zimovat. Zviratum to prospiva a je to…
.JaBula. 19.01.2012 19:41
.JaBula.
Já vím také jsem o tom přemýšlel ,ale naprostu nevím jak a kde zimovat někde jsem četl že stačí zimo…
timm 19.01.2012 19:55
timm
To znamená nechat je vytrávit potom vypnout tepelný zdroj a postupně snížit teplotu na 5-8stupnu kde…
raddei 19.01.2012 20:03
raddei
Jasný chápu, ale dcl se toho bojím sem zvyklí užovku vytahovat z terária skoro každý den je to takov…
timm 19.01.2012 20:27
timm
dá se udělat takový odpočinek za vyšších teplot ale o zimování nejde a aktivita hadů se sníží jen le…
raddei 19.01.2012 20:40
raddei
Dobrý den, Ještě bych se chtěl zeptat na jeden detail k určování pohlaví sondováním: Jak je možné ,ž…
timm 03.02.2012 11:34
timm
Jak je možné ,že samec je prostupnější než samice? je to dokonce jiste. Presne takhle to ma byt. A…
.JaBula. 03.02.2012 11:55
.JaBula.
Dobře velice děkuji, kamarád se totiž semnou donekonečna hádá, že je to prý nesmysl tak mi to nedalo…
timm 03.02.2012 12:24
timm
Do kloaky. Vzhledem k velikosti a stavbe hemipenisu (nekdy je to vzezrenim az neuveritelny organ, kd…
.JaBula. 03.02.2012 13:37
.JaBula.
Super vážně díky moc jste mi pomohl :-D . poslední
timm 03.02.2012 14:15
timm

Ještě bych dodal jeden dotaz: Neví někdo jak je to při sondování s těmi štítky v knížce jsem se dočetl že 1-3 je SAMEC a 3-6 SAMICE a tať jsem na internetu nešel zase, že je to obráceně už vážně nevím čemu mám teŤ věřit.

U gutek jsem kanibalismus nikdy nezažil a ani o něm neslišel choval jsem společně několik zvířat různé velikosti a vše ok.Pokud jde o páření tak pokud je ten samec adultní tak ji odpáří pokud není tak ne.Jsou druhy u kterých jsou dospělí samci opravdu drobní oproti samicím a nemají stím problém.Prostě jde o to že obě pohlaví musí být dospělá a připravená k páření.Když písnete věk a velikost zvířat dá se říct jestli jsou zvířata dostatečně velká k odchovu.
Co se týče sondování samec je prostupnější,ale pokud nemáte dost zkušeností,spojte se z někým zkušenějším at vám to ukáže případně alespon asistuje mohlo by se vám stát že při pokusu zajet sondou co nejhlouběji dojde k poranění samice.

hadi jsou staří 3 a 2,2 roky. a měří 136cm a 119cm včera jsme sondovali prvního (menšího hada) za použití nesčetně mnoho zdrojů literarury a internetu. Bohužel v mám okolí není nikdo kdo se tímto zabývá. Za veliké opatrnosti jsme naměřili 3štítky. U druhého hada budem sondovat asi někdy příští týden protože se začal nečekaně svékat. Co se týče chovu dá se říct, že jsem začínající terarista a rád bych se tomu věnoval i do budoucna, proto bych rád chtěl vyzkoušet páření a případný odchov narozených mládat.

Toto je můj/náš první pokus o rozmnožování dosud se hadi ještě spolu neviděli tak hledám postřehy ostatních zkušených chovatelů. Jak se had svlékne a pokud bude opačného pohlaví jak se předpokládá (na základě fotek bylo určeno že se pravděpodobně jedná o samecka) a jestli tedy 3 štítky jsou samička tak to snad výjde.

Každopádně moc děkuji za odpovedi.

Já vím také jsem o tom přemýšlel ,ale naprostu nevím jak a kde zimovat někde jsem četl že stačí zimovat při pokojové tepolotě(to by neměl být problém) a pak nějak hady zchladit až na nějakých 12-14 stupnů. Co se týče rozmnožování o tom opravdu nevím skoro nic. :-/

To znamená nechat je vytrávit potom vypnout tepelný zdroj a postupně snížit teplotu na 5-8stupnu kde je nechas cca dva až čtyři měsíce a postupně je zase nastartuješ do stávajících podmínek.Při zimování je potřeba jim zajistit vlhkost a misku s vodou.Pozor na pořádné vytrávení aby nedošlo k zahnívání zbytků ve střevech což nepřežijou

Jasný chápu, ale dcl se toho bojím sem zvyklí užovku vytahovat z terária skoro každý den je to takovej můj mazlíček a z toho zimování na 4 stupne mám dcl strach --> nestačilo by zimování jen za teploty: přes noc 16 a den 19 stupnu? -> takovouto teplotu mohu dosáhnou bez nějakého mrazícího boxu nebo něčeho co delá zimu. + mám vypnout i topný kámen?

Dobrý den,
Ještě bych se chtěl zeptat na jeden detail k určování pohlaví sondováním: Jak je možné ,že samec je prostupnější než samice? Mě to nedává absolutně žádnou logiku, Děkuji za odpovědi.

Jak je možné ,že samec je prostupnější než samice?

je to dokonce jiste. Presne takhle to ma byt. A logiku to dava. Samec ma hemipenalni kapsy, kde jsou naruby ulozeny hemipenisy. Takze sondou zajedes vlastne do dutiny pariciho organu. A protoze samice zadne parici organy nema, tak se sondou dostanes dovnitr jen velmi omezene.

Dobře velice děkuji, kamarád se totiž semnou donekonečna hádá, že je to prý nesmysl tak mi to nedalo a musel jsem se zaptat. Ale měl bych ješte jeden hloupý dotaz, když se užovky páří tak samac "zasouvá" svuj hemipenis užovce do kloaky nebo do Ocasní části ?

Do kloaky. Vzhledem k velikosti a stavbe hemipenisu (nekdy je to vzezrenim az neuveritelny organ, kdo videl goniosomi hemipenis, tak vi) by se do melkych jamek samic ani nevesel, a hlavne - co by tam s nim delal...ze. Spermie je potreba dopravit pres kloaku do vejcovodu a to proste jinudy nez pres kloaku nejde.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...