Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Terárium pro osmáky

Zdravím,

jelikož nám osmáci rozežírají plastovou vanu u klece a stále se snaží vypáčit šprušle na kleci, rozhodli jsme se, že jim pořídíme radši terárium velikostně kolem 50x40x100 (DxŠxV)(pro dva osmáky, kluky), ze skla nejlépe (dřevo by určitě prožrali).
Můj dotaz se hlavně směřuje na výbavu pro ně, poličky a větve - jak je co nejlépe ochránit přd rozkousáním? Vím, že asik nic moc, rozkoušou, co můžou, ale spíš tak, aby větve i poličky měly co nejlepší a nejdelší životnost. A co by tam pro ně ve výbavě ještě mělo být?
A také bych se chtěla optat, jak nejlépe na sklo připevnit větve a poličky?
Děkuji za odpovědi.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Mají co hlodat? ;-) My máme osmáky v soustavě klecí (dvě 60x60x80 na sobě) odjakživa a sice vanu tu…
Y Draig Goch 21.01.2012 09:54
Y Draig Goch
Ono s tou klecí to je tak, že v okamžiku, kdy zjistěj, že se prokousáním můžou dostat ven, tak tam m…
Aurifer 21.01.2012 21:43
Aurifer
Činčily nejsou blbé!!!
Pepec 06.11.2012 14:54
Pepec
mám činčily asi 20let a na nějakou obzvláště chytrou jsem ještě nenarazila, zato blbé byly (některé…
Aurifer 06.11.2012 15:14
Aurifer
Souhlas! Howgh... :-) poslední
Y Draig Goch 06.11.2012 15:43
Y Draig Goch

Mají co hlodat? ;-) My máme osmáky v soustavě klecí (dvě 60x60x80 na sobě) odjakživa a sice vanu tu i onde maličko nakousli, ale nějak je to nebaví - nicméně klec je takové skladiště neustále doplňovaných větví (hlavně ta horní polovina), mezi nimiž hopsají a které zpracovávají. Podlážky nedávám, vždycky z několika větví vedle sebe vyrobím odpočivadlo, které časem sežerou, dostanou nové...
Jediná pevná polička, kterou tam mají je z plexiskla. Párkrát si hlodli, zjistili, že je to hnus a nejde to a vrátili se k větvím. Taky jim dáváme pro zábavu a na obrušování zubů a jako pamlsek jádra z meruněk... minerální kámen nemá smysl, ten rozkoušou na drť během deseti minut a pak se v tom vykoupají.
Asi máme nějaké podezřele hodné osmáky... nebo mají vážně dost větví. :-)
Jinak, kromě misky s vodou a koule s pískem na koupání (a zahrabávání zásob) a menší cihly, nemáme v kleci nic - jen ty větve. Misky na jídlo nemají smysl, protože si je dominantní samice obě odnese do kouta a druhá má smůlu, takže jídlo dostávají nasypané na podlahu - aspoň si na tom trochu zapracují. Vzhledem k tomu, že zrní dostanou 3x do týdne to ide. Taky průběžně dostávají pro zábavu ruličky od toaleťáku, ruličky od igelitových sáčků, uzmuté v obchodě - oblíbená hračka všech našich hlodavců a papoušků a různé krabičky od čaje apod. - ty většinou rozmělní a promění v hnízdo. :-D

Ono s tou klecí to je tak, že v okamžiku, kdy zjistěj, že se prokousáním můžou dostat ven, tak tam můžeš mít hlodaček a zábav sebevíc. Někteří na to přijít nemusej nikdy, jiným to dojde po nějaký době. Oni se prostě budou prokusovat za cílem dostat se ven a pak pomůže akorát neprokusovatelný dno, byť jim tam můžeš dát blbin na ničení sebevíc. On osmák není blbá činčila, která dno ničí postupným okusováním. Osmáci to dělají jen ze začátku, než zjistí, že tak mohou udělat díru. Jinak co se týče hlodacího kamene, tak já používám přírodní opuku. Tu nerozmělněj a než ji "spotřebujou", tak to trvá dloooouho:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru