Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem agama vousatá problém se stolicí

Ahoj, ten muj chlapec už pět dní neudelal ani hovinko. Kazdej den dostal tak 8-9 svabiku tak centimetrovych. Vubec nevypada ze by mel nafoukly brisko. Poradily mi že mám zkusit koupel v teplý vodě a masáž bříška a nic nepomohlo.Dnes dostal kapku oleje a vytlacil jen bílej bobek.Prosím o radu.Děkuji Jarda

Předmět Autor Datum
Alespon nemusis uklizet :-D Tak pokud žere a běhá a je mu fajn, tak není problém ne :)
sklipky 21.01.2012 15:26
sklipky
ahoj, mě se to stalo v létě - byli jsme 14 dní na dovče, mých 5 dospělých agam hlídala dcera. Každý…
Daisy.D 21.01.2012 18:57
Daisy.D
zeleného má víc než sní :-) ale už byl bobek, myslím že pomohla ta kapka oleje nebo to že včera už n…
alacris 22.01.2012 01:16
alacris
Pokud je to mládě, tak futrovat co to dá, hmyz oproti myším není nijak extra energeticky bohatý, tak…
4erw 22.01.2012 10:53
4erw
To bude nejspíš tím, že plazi to nemaj jako savci a nekadí pravidelně. Pokud žere a nemá jiné problé…
Aurifer 22.01.2012 22:51
Aurifer
No tak je to můj první ještěr s za půl roku se to stalo poprvé co nekadil tak dlouho, tak je jasné ž… poslední
AlacrisS 23.01.2012 18:44
AlacrisS

ahoj, mě se to stalo v létě - byli jsme 14 dní na dovče, mých 5 dospělých agam hlídala dcera. Každý den mi podávala e-mailem info, že jsou ok - ovšem bez bobků. Byla jsem z toho docela nervní, koupání je také nepřesvědčilo. Jak jsme se vrátili domů, ze semé radosti asi ještě ten den kadily všechny - jak na povel :-). Zkus přidat více zeleného krmení. Pokud agama žere a není apatická a chová se jako obvykle, nebude to myslím nic vážného :)

Pokud je to mládě, tak futrovat co to dá, hmyz oproti myším není nijak extra energeticky bohatý, takže bych se toho nebál. Olej bych zatím nedával, pět dní není nijak extrémní doba, stačí sledovat. A krmení bych neomezoval, to, že dostane další (že ho chce), a že je jinak aktivní znamená, že je to v pořádku. Navíc potrava donutí střeva pracovat. Když zmenšíte dávky, musí se zpomalit i peristaltika, protože není co trávit. :-)

To bude nejspíš tím, že plazi to nemaj jako savci a nekadí pravidelně. Pokud žere a nemá jiné problémy, tak je zbytečné řešit, že už 5den neudělal kakanec a rozhodně ho k tomu nenutit...vám by se líbilo, kdyby vás někdo nutil kadit, když nepotřebujete?

No tak je to můj první ještěr s za půl roku se to stalo poprvé co nekadil tak dlouho, tak je jasné že mám trochu strach. Takže když mu budu dávat těch 8-9 švábíku neni to moc? Protože nevím co znamená kulaté bříško :-)) on ho má už po čtyrech ale jedl by furt :-))

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru