Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno vylučovací problémy Boa constrictor

Ahoj. Mám samičku Boa c. asi 55cm, mám ji něco málo přes měsíc. Krmil jsem nejdřív jedním holetem potkana, priblizně po tydnu od krmení bez problémů kadila. Po dalším týdnu jsem krmil dvěma holaty potkana a od té doby je to už 14 dní a ještě nevylučovala. Je citlivá na dotyk u ocasu a chová se podivně, otvírá na mě tlamku když ji mám v ruce a zaslechl jsem i takové slabé lupání jakoby prděla či co. Poraďte mi prosím, co s ní...mám ji normálně dál krmit? Moc děkuju za odpovědi :)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
ahoj. Tak Maya (moje hroznýšice) zacala vypadat spokojene, když sem ji zacal krmit kazdý týden dospě… nový
ArnieKovac 06.02.2012 12:44
ArnieKovac
Maya ma problem a velky. Jde opravdu o vyhrezlou kloaku. Substrat z terarka vyhodte, vyhrezly kus kl… nový
.JaBula. 06.02.2012 12:57
.JaBula.
Vypadá to opravdu na vyhřezlou kloaku. Hada dejte do plastový bedny, kloaku očistit (opatrně opláchn… poslední
mara 06.02.2012 13:03
mara

ahoj. Tak Maya (moje hroznýšice) zacala vypadat spokojene, když sem ji zacal krmit kazdý týden dospělou myší.Navíc se teď bude svlíkat, má zakalené oči. ale celou dobu nevylučovala až do teď. jenže teď po vylučování jí čouhá z kloaky kus něčeho co bohužel nevypadá jako trus ale spíš jako maso. PŘIKLÁDÁM FOTO poradte prosím mám strach aby to nebyla vyhřeznutá kloaka nebo tak něco.

Maya ma problem a velky. Jde opravdu o vyhrezlou kloaku. Substrat z terarka vyhodte, vyhrezly kus kloaky dukladne ocistete vlhkym tamponkem a radeji jedte rovnou na veterinu. Udrzujte kloaku stale vlhkou a cistou. Muzete jeste zkusit "opatlani" te vyhrezle casti cukernou kasi (presyceny roztok cukru a vody), ale pokud to nepomuze do 12 hodin, vet je nezbytnosti. Pri zanedbani tohoto problemu muze zvre uhynout, tak jednejte rychle.

Vypadá to opravdu na vyhřezlou kloaku. Hada dejte do plastový bedny, kloaku očistit (opatrně opláchnout vlažnou vodou), musí být ve vlhku aby neoschla. Můžete zkusit polít vyhřezlou část cukrovou vodou (rozpustit moučkový cukr ve vodě - roztok musí být hodně hustý). Pokud tohle nepomůže, tak to zkuste opatrně vmasírovat zpět: na vyhřezlou část kápnout jedlý nebo dětský olej a "uchošťourem" to zkusit vrátit na místo, nebojte se tyčinku zasunout hluboko - musí se to vrátit na své místo. Pokud se na to necejtíte, tak rychle k veterináři.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru