Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Gekončík noční nepřijímá potravu

Ahoj,potřebuju helpnout,mám už skoro týden rozkrmenou samičku asi 3 měsíční gekončíka a nechce vůbec jíst od té doby co jsem ji ke mě dovezl z burzy.Přitom má všechno co potřebuje,topný kamínek,světlo (teplota terária přes den kolem 30 stupňů,přes noc kolem 22-25 + má zaplej topnej kamínek.Napadlo mě že jestli to není kvůli prostoru,kterej činí cca 190 l,ale je hluboky jen 35 cm.Nechtěl bych práve si koupit třeba dalšího,když nevím v čem je problém.Skrýší tam má taky plno,včetně jeskyně.Máte někdo zkušenost?Začíná byýt na mě už i agresivní,dneska po mě 3x vyjela,když jsem ji chtěl dát nakrmit.Každopádně ať jí dám cvrčka nebo moučnýho červa i před čumák nebo jen k ní tak si ho všimne a pak odejde.Zkoušel jsem ji krmit hlavně na večer,ale věčně spí,jak v noci když příjdu domů,tak i teď přes den.Poraďte prosím.Díky Dave

Předmět Autor Datum
Rozměry toho tera by byly lepší ne v objemu, ale v délkách stran...(ale gekončík se rozežere i v kra…
lacerta. 26.01.2012 12:23
lacerta.
Podle teploměru má 30 stupňů ale zdržuje se spíš v chladnějším prostředí přes den,nebo je zalezlá v…
Dave88 26.01.2012 19:22
Dave88
No, ale těch 30 má pod zdrojem? Tohle by asi chtělo fotku terárka - takhle se v tom moc neorientuju… poslední
lacerta. 26.01.2012 21:18
lacerta.

Rozměry toho tera by byly lepší ne v objemu, ale v délkách stran...(ale gekončík se rozežere i v krabici od bot, takže v tom to nebude...

Kolik má kde stupňů? 30 v celým tera nebo jen pod světlem? Resp. má tam chladné místo?

Na noc je nesmysl zapínat kámen - 25 je v noci moc, klidně to může klesnout na pokojovku (i míň)

Proč ji krmit takhle? To nebude žrát nikdy - stačí jí dát pár červů do misky a několik cvrčků - nechat ji v klidu a nesahat na ni...ona si je uloví.
To, že je agresivní je u mladých normální - co byste taky chtěl, když na ni furt hrabete;-)
Jinak když týden nežere, tak to u dobře živeného mláděte nebude problém, tak jí dejte čas, ať se rozežere sama...

Podle teploměru má 30 stupňů ale zdržuje se spíš v chladnějším prostředí přes den,nebo je zalezlá v jeskyni,zářivka je mířená přímo na ni,ale samozřejmě kus nad ním.Kolik kde je stupňu ještě přesně jsem nenaměřil,ale myslím že v nejteplejším místě má 30 a na ostatních(okolí domečku a levé části terária),tech vzdálenějších místech od žárovky(pravá strana)může mít kolem 26.A přes noc kamínek zapínam,páč se na něm vyhřívá,když vypnu zářivku.Zrovna teď jsem ho zapl,páč na něm ležela a to byl vyplej.Dneska večer jsem jí tam dal 10 moučňáků,tak uvidím co ráno.Krmí se hlavně na večer že?Díky za radu.

No, ale těch 30 má pod zdrojem? Tohle by asi chtělo fotku terárka - takhle se v tom moc neorientuju - má celodenně zapnutej kámen a k tomu zářivku? Nebo kámen jen na noc a žárovku? Nebo jak? A jak je to s tou teplotou? Jak myslíte? Základ je přeměřit teploty - v jedné části tera má být zdroj tepla postupně se ochlazuje až na druhou část. Pokud máte jen zářivku - ne žárovku - tak tam 30 nemá ani náhodou (leda by bylo v bytě tak 28). Ten kámen je na noc zbytečnej, ale jestli nemáte ty teploty proměřené a jen odhadujete, tak je možné, že se proto tolik vyhřívá. Krmení je hlavně večer, ale daj se zvyknout i na krmení přes den.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru