Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Poradíte? aquaterárium pro vodní želvu.Začátečník

Ostrůvek na vyhřívání a nad něj Day glo neodymium 50w ve vzdálenosti 15 cm
To tam tu želvu při této velikosti ubikace upečeš. Na výhřevném místě by mělo být 35, max 40°C. Takže bych zvolila slabší watáž a koupila obyč. výhřevnou reflektorovku v elektru, tak 30-40W. Můžeš použít i nějakej zdoj UV, ale důležitější je UVB, než UVA.

Dále,protože bych chtěla mít ve vodě rostliny....vím,že je časem asi sežere,ale zkusím...Osvětlení repti sun 5,0 18W+ na dosvícení obyč zářivku 30w..
Pokud chceš akva rostlinky, tak použij obyčejnou lineární bílou zářivku, pod tím ti půjdou nejlíp (ale je potřeba počítat s tím, že je želva stejně časem zdevastuje)

Co se týče síly filtru a topítka, tak tam záleží na objemu vody v nádrži. Takže podle výšky hladiny si nejdříve spočítáš objem vody, a podle toho použiješ filtr a topítko. U filtru platí, že by se měl objem vody během 1hodiny přečerpat 2x, ale želvy dost sviní, takže může být o něco silnější. Každopádně pokud tam budeš mít dejme tomu 50l vody, tak kup filtr max na 100-150litrů. 400stovka tam tu vodu bude moc honit dokolečka. A 1 celkem důležitá věc- kup filtr, co má pokud možno co nejjednudušší rozborku a sborku. Protože želvy docela sviněj a ten filtr bude potřeba častěji čistit. Mně se u těchhle svinilů do menších nádrží osvědčily Atmany, jsou blbuvzdorné, snadno se s nima manipuluje a vydrží dlouho. Na 50l vody bych použila Atman At-F302, možná Atman At-F303. S topítkem platí totéž- spočítá se objem vody a podle toho se zvolí watáž. běžně se počítá 1W na 1l vody, tzn na 50l 50W topítko s termostatem.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny