Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Prosba o pomoc při výběru obyvatel hotového paludária

Ahoj, paludárko máš opravdu nádherné. Moje zkušenost je následující. Udělal jsem si něco podobného v kanclu dopředu se záměrem, že to bude jen pro kytky. Několik měsíců bylo paludárko skutečně pastvou pro oči, ale pomalu se začal projevovat konkurenční boj jednotlivých rostlin a rovněž různé nároky. Po pár letech jsem to celé musel předělat, některé druhy odešly - moc vlhko, jiné pro změnu také odešly - moc sucho. Třetí dorazil sladkovodní krabík, kterého jsem tam hodil "jen tak" a on tam takhle žil bez krmení tři roky ! Tedy bez krmení..., tu a tam si zobl nějaké té kytky.
U tebe vidím vedle sebe druhy, které takhle pohromadě také být nemohou a dlouhodobě je to tak neudržitelné. Teď to vypadá ale fakt parádně, jako když se fotí akvária do knížek :-). Co se týká zvířat, nic bych tam nedával. Je to nepřehledné a někomu to vždy nebude vyhovovat - buď kytkám nebo zviřátkům, čili bude se muset udělat kompromis. O čištění ani nemluvím. To ale neznamená, že to nejde !

Původní situace
p3280198.jpg

Detail interiéru. Sice pěkné, ale neudržitelné !

p3280199.jpg

Současné funkční řešení s pečlivě vybranými druhy rostlin podle jejich potřeb. Zadní stěna je rozdělena do tří zón - vlhká s "vodopádem", mírně vlhká, sušší (zleva)

09102011899.jpg

070220121042.jpg

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny