Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem paroedura pictus

dobrý deň,
1.to že nežerú môže byť spôsobené stresom z transportu(neviete ako s nimi manipulovalii a v týchto mrazoch to určite bolo dosť veľké riziko bez osobného odberu) a nového prostredia, treba im zabezpečiť podmienky ktoré si vyžadujú najmä, teplota je dôležitá, voda a potrava tú časom určite začnú prímať .Ak sú cvrčky príliš veľké môže to byť problém so spracovaním. Skúsil by som to tak ako to už tu niekto radil s tou miskou zapustenou do substrátu a bez zadných nôch a primeraná veľkosť k veľkosti hlavy .Pre tento druh určite stačí veľkosť 1-1,5cm cvrčky čo sú zväčša ešte nedospelé jedince.Poprípade zmaniť stravu 1x týždenne zvlečených múčnych červov ale fakt len málo pretože obsahujú veľa ťažko stráviteľné časti ,ale plazom dosť aj napriek tomu chutia(alternatíva je zavijec voskový pre malé gekony určite vhodnejší).Ešte by som asi na Vašom mieste poriešil veľkosť terária, zdá sa mi to tak na hranici veľkosti . To len na okraj
2.podľa fotiek samček je na tom asi dosť zle,takéto veci sa neprejavia zo dňa na deň, ale sú výsledkom dlhších problémov týkajúcich sa výživy(môj názor je že to bolo ovplyvnené predchádzajúcim chovateľom).Ďalšia možnosť by mohla byť poškodenie pri transporte je to málo pravdepodobné ,ale neviete ako boli prepravené ani čo sa s nimi dialo počas jazdy.Pokračoval by som s podávaním vitamínov ale ak sa stav nezlepší určite vyhľadať veterinára alebo sa nakontaktovať na predajcu a informovať ho o tom v akom zdravotnom stave prišli zvieratá k Vám a riešiť to cez neho. I napriek tomu je dôležité dodržiavať naďalej pravidelný prísun vitamínov. S vitamínmi treba však narábať opatrne pretože rovnako ako nedostatok tak aj nadmerný prísun vitamínov môže spôsobiť problémy -najčastejšie otravy.
3.vajíčka plazov je najlepšie inkubovať v sterilných substrátoch ako je vermikulit(je o dosť lacnejší oproti seramisu a podľa mňa aj vhodnejši) alebo seramis.Spôsob inkubácie už záleží na Vás ak viete takto dodržať potrebnú teplotu a vlhkosť nieje čo riešiť.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny