Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem paroedura pictus

Prosím chovateľov týchto gekonov o rady. Vo štvrtok som kúpila dospelý párik Paredura pictus. Chovám ich v teráriu 30x30x30, podstieľka piesok a v jednom kúte rašelina. Okrem toho úkryt, miska s vodou, zadná stena. Teplota 28 - 30 stupňov, vyhrievané podložkou.
1.Vo štvrtok večer som im dala živé cvrčky asi tak 1,5 cm veľké, ale zatiaľ nemajú záujem. Okrem toho, keď dám cvrčky do terária, rozlezú sa rýchlo smerom hore, kde sa väčšinou zdržiavajú a gekony sú stále na zemi, takže ani nemajú veľkú šancu uloviť ich. :-( Koľko vydržia paroedury bez jedla?
2.Samček má problém s prednými nohami, ktorý sa počas dňa viditeľne zhoršil a vyzerá byť slabý. Myslím, že pôjde o nedostatok vápnika. Piesok v teráriu som pospala najemno rozdrvenými škrupinami a obidvom gekonom som potierala papuľky kalciovým sirupom. Zatiaľ žiadne zlepšenie. Ako mám postupovať?
3.A ďalšia vec, včera samica zniesla jedno vajíčko. Dala som ho do misky s pieskom a tú som vložila do plastovej krabičky s vlhkou rašelinou. Vajíčko inkubujem v teráriu pod žiarovkou, kde je cca 28,5 stupňov, v noci pokles na 23. Je to ok?

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny