Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem UVB

To je trochu moc tvrzení dohromady. Takže stručně a jasně:
1) Pravé sluneční paprsky jsou nenahraditelné. Pokud má zvíře od jara do podzimu možnost slunění, dokáže si jeho zdravý organismus vyrobit vitamín D3 sám a žádných speciálních preparátů (nemyslím teď běžné "práškové" minerální přípravky k obohacování každodenní potravy) třeba není.

2) Zdroje UVB mohou být jak kvalitní, tak i naopak. Jako všechno. Na trhu je samozřejmě řada výrobků, které nejsou ničím víc než reklamním trikem. Je proto třeba hledat, nechat si poradit od někoho, kdo se vyzná. Tady na poradně je informací na toto téma víc než dost. Každopádně DOBRÝ zdroj UVB (nejlépe ve formě výbojky) lze jedině doporučit, protože je vždy přirozenější, když si organismus zvířete vyrobí potřebný vitamín fotochemickou cestou, než cpát do něj kdejaké preparáty.

3) Zdroje UVB se měnit musí. V každém případě. Ztrácejí časem účinnost. Rozdíl je v tom, že dobrá výbojka vydrží rok i více, zatímco ve zverimexu prodávané kompakty či trubice je nutné vyměnit po pár měsících, jinak jsou už úplně k ničemu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny