Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem POMOC OBŘÍ PAVOUK V KOUPELNĚ !!!

Dobrý den, mám dotaz ohledně neznámého s nevyšší pravděpodbností exoticého pavouka,které dnes v raních hodinách nalezla ve své koupelně na ručníku moje babička - pavouk byl prý extrémně veliký snad více než 10 cm v průměru, nohy mě silné jako lidský malíček, barvu tmavohnědou až černou a extrémě husté ochlupení po celém těle i všech nochách,ale bohužel kromě babičky nikdo pavouka neviděl a asi už neuvidí,protože babička pavouka vzala i s ručníkem vysypala s okna. Přesto mám strach zda se nejednalo o tarantuli nebo nějakého jiného nebezpečného pavouka i když pavouk z tropů by v našich podmínkách asi mimo terárium nepřežil a dále mi není jasné jak se takto neobvyklý pavouk do té koupely dostal a zda neprolezl třba vodovodními trubkami.
Děkuji vám předem za odpověď
E.K.

Předmět Autor Datum
Nemusíš vyšilovat...pokud ho babi vysypala z okna a bydlí v paneláku, tak větší pavouk nepřežije ani…
Aurifer 20.02.2012 14:23
Aurifer
Pravděpodobně adultní samice pokoutníka rodu Tegenaria, běžného ,,hajzlového" pavouka, staré samice…
Hroznak 20.02.2012 15:01
Hroznak
Taky hlasuju pro pokoutníka, my měli v dětském pokoji na podzim kousek dobře sedm centimetrů, krásně…
Y Draig Goch 20.02.2012 20:28
Y Draig Goch
http://www.aeromental.net/2009/12/09/the-spider-do g/ ...tiež pekný kúsok :-D poslední
perenquen 20.02.2012 20:49
perenquen

Nemusíš vyšilovat...pokud ho babi vysypala z okna a bydlí v paneláku, tak větší pavouk nepřežije ani přistání, natož teplotní podmínky, jaké teď panují venku. Co se týče popisu, tak to mohl být něčí uprchnuvší sklípkan blíže neurčeného druhu a stupačkama zavítavší do babiččiny koupelny. Nebo taky obyčejný "hajzlový pavúk", pokoutník domácí (Tegenaria domestica) babiččiným strachem z pavouků zvětšený do uvedených rozměrů. Ale jedním si můžeš být jistá- tarantule to 100% nebyla ;-):-)

Pravděpodobně adultní samice pokoutníka rodu Tegenaria, běžného ,,hajzlového" pavouka, staré samice někdy dosahují opravdu úctyhodných rozměrů(údajně snad i zmiňovaných 10cm v nohách), každopádně nohy jako malíček nemají ani ti sklípkani. Z vlastní zkušenosti(matka trpí až morbidní arachnofobií) vím, že v takových případech je třeba velikost živočicha vydělit alespoň dvěma, někdy i odmocnit abychom došli k jeho skutečným rozměrům :)
Nechci to nijak zlehčovat nebo z někoho dělat blázna ale nejspíš se opravdu není čeho bát, a Vaše babička má jen velké oči :)

Hezký zbytek dne

Hroznak

Taky hlasuju pro pokoutníka, my měli v dětském pokoji na podzim kousek dobře sedm centimetrů, krásně hnědý a chlupatý byl, synek řval jak protržený... :-D Skončil opatrně ve světlíku (ten pavouk, ne dítě!) a asi ještě nepřišel na to, kudy zpátky... nebo padl za oběť kočkám.
Letos byli pavouci vůbec docela vyvedení, na nějakém hradě jsme jich viděli, obrovských a nádherných... hrad si nepamatuju... možná to byl zámek? Pamatuju si pavouky... :-D

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru