Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Užovka po 2měs. nežere

Ahoj lidi,

prosím poraďte mi:
Začátkem prosince 2011 se mi ztratila užovka (pantherophis guttatus, 100% hetero blooded fire, nar. 7/2011, nyní má asi 45cm) a nalezl ji manžel včera, 19.2.2012 v 19hod.

Zkusili jsme jí nabídnout kuřecí srdíčko, kuřecí jatýrko a dnes, konečně, 2 holátka, ale nic nechce. Před tím, než utekla, jedla sama bez problémů (i dvě holata).
Nemám pro ni zatím pořádné terárko, tak ještě žije v plastovém boxu na chov cvrčků (28x18x15cm) a má tam písek, rašelinu, vodu i úkryt.

Četla jsem přízpěvky, ale nikdo nepsal, že by mu tak dlouho užovka nejedla (2měs, 19dní). Bojím se jí nakrmit násilím, protože s tím nemám zkušenosti (ano, četla jsem komentáře jak na to), a nechci jí ublížit. Mám o ni strach; nechci, aby mi zemřela hlady, když už se konečně našla. Je hubená a zdá se být slabá; pije, ale hole nechce, ani když je nastřižené, ani čilé, dokonce metoda naštvat jí otravováním u hlavičky i ocásku zde selhala - stále uhýbá.
Je možné, aby se zazimovala v chladné komoře, kdyby tam byla ty dva měsíce? Asi se musí zase aklimatizovat na své prostředí v tom boxu, mě napadá...

Jaký je váš názor na to? Nakrmit násilím, nebo nechat ještě nějaký den? Mám o ni strach.

Děkuju za případné komentáře :) , a prosím nelynčujte mě za to, že mi utekla, a za to kde zatím žije... :-/

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny