Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Brachypelma smithi teplota

Zdar, zajímalo by mě, jestli bych mohl chovat tohoto pavouka při pokojové teplotě (cca 21°C a více). Stejně jako u druhů Brachypelma albopilosum, epicureanum a vagans se doporučuje teplota okolo 25°-28°C v závislosti na druhu, jenže na nějaké stránce věnované chovu pavouků jsem četl, že nižší teplota (nad 20°C)nevadí, pavouci prý jen pomaleji rostou...
Díky za odpověď

Předmět Autor Datum
www.arachnomania.cz index.php sklipkani.cz http://www.youtube.com/user/tarantulaguy1976?ob=4& fea…
Erectic 22.02.2012 21:28
Erectic
Zdravím všechny, nebudu zakládat nove vlákno, tak se zeptám zde! Už 5let se snažím domů dostat skli…
Dominik577 jinde 07.03.2012 10:37
Dominik577 jinde
Jen posouvám :-D
dominik577 07.03.2012 14:05
dominik577
Ne! Není rozumné chovat zvíře někde, kde s tím majitel nemovitosti nesouhlasí nebo o tom neví .... u…
Anička42 07.03.2012 14:22
Anička42
Není to ZŠ:-D ale skřínku už jsme i přivrtal ke zdi, :-Dta jen tak nespadna :-D ale asik to skončí d…
dominik577 07.03.2012 14:40
dominik577
Je jedno, jaká ta škola je ... možná tím hůř, že střední nebo vysoká ... všichni známe, jaký jsme by…
Anička42 07.03.2012 14:48
Anička42
:-D:-D jasné, ještěři jím nevadí, ale bezobratlí neorázně! :-) hold ještě nějaky ten rok zůstanu u p…
dominik577 07.03.2012 14:59
dominik577
holt ti nic jiného nezbývá ... ale můžeš je zkusit vzít za tím kamarádem, který jim patřičně vysvětl…
Anička42 07.03.2012 15:03
Anička42
Já jim nikdy na výběr nedal. :-) Kamarád je nazajíma :-D mají svojí hlavu,]:) dokonce jsem se mu i o… poslední
dominik577 07.03.2012 15:08
dominik577

Zdravím všechny,

nebudu zakládat nove vlákno, tak se zeptám zde!
Už 5let se snažím domů dostat sklipkana (bez úspěchu). Ted kamoš ruší chov a mužu od něj mít 0,1 Brachypelma smithi, tak bych ji chtěl dát do (školní skřínky:-D) Teplota by tam bylo= DEN-23-25°C NOC-19-21°C. Ale jedná se mi hlavně o otřes při zavření skřínky což by bylo 1-2x denně. Jinak strach s převráceni atd....(todle už mám všechno vyřešené) Jen řeším ty otřesy (byl by to otřes ze zavření dvířek). Stačí napsat Ano, NE (případně proč) ;-) Díky předem.

Dominik

Ne!
Není rozumné chovat zvíře někde, kde s tím majitel nemovitosti nesouhlasí nebo o tom neví .... už vůbec ne na veřejném místě a proboha už vůbec ne ve škole! Natož něco s jedem (byť zanedbatelným).
Co když se děcka poperou, skřínka spadne, otevře se, pavouk uteče, děcko ho chytí, "pohraje" si s ním a pavouk kousne/pochloupkuje alergika?! Vím, je to strašně přehnaný příklad, ale jednoznačné ne! Nehledě na to, že to možná budete mít zakotvené i ve školním řádu.
Zeptej se ředitele, pokud ti to dovolí, můžeš nad tím uvažovat. Třeba to dovolí v rámci nějakého přírodovědného kroužku, pak bys jí nemusel skovávat ve skřínce, ale na nějakém hezkém a rozumném místě.
To sou zas nápady ::) ... my sme si ve škole pěstovali tak maximálně plíseň :-D, ale třeba jiné třídy měli dovolenou klec s hlodavcem ... ale muselo o tom vedení školy vědět!

Je jedno, jaká ta škola je ... možná tím hůř, že střední nebo vysoká ... všichni známe, jaký jsme byli jako studenti poslušní ...
Stále si stojím za tím, co jsem napsala výše ... mít zvíře, ještě k tomu jedovaté (i když jen málo) a ještě k tomu pro většinu (dle reakcí i pro tvou rodinu) odporné a strašidelné, tam kde není chtěno (zvláště navzdory zákazu) ... to se prostě nedělá! Pokud ti to rodiče nedovolí, hold se musíš odstěhovat nebo - jak mi maminka říkávala - dokud seš pod jejich střechou, tak "držet hubu a krok".

holt ti nic jiného nezbývá ... ale můžeš je zkusit vzít za tím kamarádem, který jim patřičně vysvětlí jak je budeš mít v zamčených terárkách, jak neutečou, jak budeš mít kamaráda, jako rádce, který ví, o čem je řeč a jak budeš zodpovědnej a ukázat jim nějakou klidnou klidně na ruce.... a zpracovávat a zpracovávat :-) ... třeba se to povede. Jinak můžeš být rád za ty plazy ... jsou rodiče, kterí nědovolí ani křečka nebo rybyčky ...
Edit: a pokud máš štěstí a tvůj kamarád je štarší chlap, bude to vůbec nejlepší ... takoví totiž budí dojem, že se teraristice věnují léta a vypadají pro rodiče důvěryhodněji než vyskákaný vysokoškolák (i když to tak občas není)

Já jim nikdy na výběr nedal. :-) Kamarád je nazajíma :-D mají svojí hlavu,]:) dokonce jsem se mu i o ty sklípkany nějaký čas staral(u něj doma), ale né :-D donesl jsem si i Brachypelmu smithi 1sv. a po 4sv. jim došlo, že to asi křižák nebude :-D

Hold nemužu mít všechno,:-) rozšířím chov o pár ještěrů a na sklípkany si už nevzpomenu.

Ještě jednou Diky;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru