Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chov hmyzu k zakrmení..ale jaky hmyz ??

Dobrej den
Mam dotazchtel sem se zeptat jaky hmyz bych si mel vybrat k chovu , k zakrmení 2 jemenaku a 1.2 skupince gekončíku nočních???Já jsem přemyšlel o cvrčku domácím nebo je kvalitnejsí ten banánoví,nebo snad uplne neco jineho???jako treba svabi kobylky nebo tak neco ??
prosím poradte předem dekuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Z mych zkusenosti me prijdou nejvhodnejsi svaby. Chov je naprosto bezproblemovy.Nesmrdi,necvrkaji ..…
Zdoter 03.03.2012 16:13
Zdoter
nejdřiv si koupím jen pár švábu abych videl jestli je budou zrat a nebudou nejake problemi a si do n…
Cvrčček 03.03.2012 16:19
Cvrčček
Pokud budete šváby kupovat po pár kusech, tak se vám to moc nevyplatí, ty byste si měl chovat sám -…
Artuš 03.03.2012 16:51
Artuš
Že chameleoni nebo gekončíci nevemou dospělce blaptica dubia? Vždyť dubie je malý šváb. Krmíme s tím… nový
Tuareg 08.08.2012 08:38
Tuareg
Ja doma chovam sarančata stehovave a docela si piskam chamikum strasne chutnaji, co mi zbyde tak pro… nový
Raelag 13.08.2012 23:18
Raelag
Dobrý den. Sháním zelené šváby (Panchlora nivea) kolem 100ks. Jestli někdo má ať mi prosím napíše.Ol… poslední
Divočák 07.04.2014 21:53
Divočák

Pokud budete šváby kupovat po pár kusech, tak se vám to moc nevyplatí, ty byste si měl chovat sám - ale chce to do začátku aspoň sto švábů a chvíli trvá, než se vám chov rozjede. Navíc jemeňáci ani gekončíci vám nevemou ty velké dospělé švábí samice (mluvíme o blabtica dubia - šváb argentinský), ty už jsou na ně jednak velké a jednak tvrdé - v pohodě je ale žerou třeba agamy. Ale fakt je, že chov je nenáročný, když zdrhnou nezamoří byt a okolí, a pokud je ještěři budou žrát, máte vystaráno - náš chameleon se nechá trochu přemlouvat. Trochu problém je v tom, že je zvířata musí sežrat hned, protože švábi se na rozdíl od cvrčků velmi rychle zahrabou do substrátu. Vždycky je ale dobře zachovávat určitou pestrost, takže občas neuškodí ani ten cvrček nebo saranče. O chovu švábů toho tady na poradně najdete spoustu.

Že chameleoni nebo gekončíci nevemou dospělce blaptica dubia? Vždyť dubie je malý šváb. Krmíme s tím vše. Náš samec jemeňáka si poradí i s dospělcem švába velkokřídlého. Zkrmovali jsme ho i švábem obrovským (asi půl roku). Ale asi holt záleží na jedinci. Jak moc vyroste a jaký má apetit.

My máme taktéž 1.1 chameleon jemenský a 1.1 gekončík noční a ideální kombinace dle mého názoru je množit šváby a cvrčky (aspoň 1 druh) a občas obohatit sarančaty nebo třeba zofobas morio.

Ja doma chovam sarančata stehovave a docela si piskam chamikum strasne chutnaji, co mi zbyde tak prodam par odberatelum co maji taky tererijni zvirata, takze bych rekl ze si vydelam k dobru tak litra mesicne. Ale rozhodne nedoporucuji chovat pro vlastni potrebu, protoze je to jednak neekonomicky u jednoho zvirete a uplne zbytecne. Nejdriv jsem chtel chovat jen pro vlastni potrebu ale pak se to trochu premnozilo a chamici to nestihali zrat tak jsem to takhle udaval a mam to jako mensi privydelek. :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru