Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ježek bělobřichý- krmení

Dobrý den,
jelikož jsou ježci všežravci, měli by mít k dispozici jak živočišnou složku, tak rostlinnou. Tady je tip, jak správně krmit. Doporučuji střídat různé druhy krmení během týdne, případně tak, jak vám to čas umožní:

masová směs - vař.maso (jak drůbeží, tak může být sem tam vepř. či hovězí, taktéž vnitřnosti jako játra, ledviny mají velmi rádi), rozvařená rýže, vař. mrkev, vejce natvrdo - vše uvařené rozemlít či smíchat nakrájené na malé kousky do směsi (lze uchovávat v ledničce či mrazničce a spotřebovávat podle uvážení), směs musí být více masová než rýžová (pokud to bude naopak, ježci ji budou přijímat méně ochotně)

kočičí granule (kvalitní) - min.29% bílkovin, kočičí či psí konzervy (pokud budete dávat samotné bez další živočišné složky, tak opět kvalitnější)

ovoce v malém množství kvůli cukru (třeba banány milují)
zelenina v jakémkoliv množství - jak syrová, tak vařená - akorát ježci ji nemají až tak rádi, takže doporučuji rozzvařit a zamíchat do mas. směsi (kvůli vitamínům)

hmyz či holata - kalorická bomba a to nejlepší, co můžete ježkům nabídnout (mouční červi jsou hodně tuční, takže se nedoporučují dávat každý den a ve velkém množství), sarančata a cvrčky můžete spařit, pokud Vám je ježek nechytá a nejí živé. Taktéž červi se dají spařit. Holata se předkládají živá, většina ježků jimi rozhodně nepohrdne.V přírodě sežerou cokoliv, co najdou, ať už nějakou mrtvolku a nebo bezbranné živé mládě.

Každý den by měli mít něco tvrdého a většinou dostatek masa...takže většinou tyto všechny možnosti nakombinuji. Např. jednou dostanou jen granule s konzervou + pár červíků, další den mas.směs s trochou granulí (na zuby), další den více hmyzu, ovoce, zel.,granule...pak zas jen směs a červíky, pak směs + ovoce + trochu granulí ....zkrátka základ maso a k tomu vždy něco přidat jiného.

Tak ať ježkům chutná a dožijí se vysokého věku.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny