Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknuto Chovatelé jedovatých hadů

Dobrý den,
mám dotaz na chovatele jedovatých hadů. Vzhledem k tomu, že jsem nedávno zde otravoval se sháněním atroxe a narazil jsem tady na spoustu odborníků a profesionálů, bych se velmi rád zeptal, kolik z Vás je skutečných odborníků např. z okruhu veteriny, přírodovědy atd. Co nebo který okamžik z Vás udělá zkušeného chovatele, který si už " může" pořídit domu taipana atd. .. . Je to jen ten fakt, že chováte hada už dlouho? to je vcelku slabý argument, nebo je to ten fakt, že Vás po sto letech Váš jedák zatím neuštkl? Proto jste odborníci? Kolik z Vás někdy navštívilo pravý biotop těchto krásných živočichů a pozorovalo je tam? Jsem si jistý, že většina chovatelů jedovatých hadů je jen a pouze člověk, který si po dvou třech Boa a určité nudě koupil prvního jedáka prostě v tom pokračuje. To je muj názor. Děkuji za odpovědi k tématu a všem hezký den .

zamknuto na přání zadavatele vlákna (Aurifer)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dobrý den, chtěl bych se vás zeptat dá se chovem jedovatých hadů uživit, nebo alespon vydělat. Vím ž…
chouris 20.03.2012 20:35
chouris
:beer: Prodej hadů na maso(lux. restaurace.) paráda, za tento příspěvek do mé - naší diskuze Ti vel… nový
Agkistrodon-bilineat 20.03.2012 20:57
Agkistrodon-bilineat
Parada... Super cenny prispevok. Co ti na tom pride divne?To, ze sa u nas nieco neje bezne neznamena… nový
danio007 20.03.2012 21:17
danio007
danio007 - já to nikomu neberu, papejte co Vám chutná. Slyšel jsem o pár buranech, kteří ještě dnes… nový
Agkistrodon-bilineat 20.03.2012 21:24
Agkistrodon-bilineat
Zrejme si sa sekol. Mal si napisat preberiem sa;-) 22 A? Budes sa cudovat, ale aj u nas kupis zabie… nový
danio007 20.03.2012 21:37
danio007
No v praze min jedna je. Bylo to v jednom z posledních 3 čísel bud MAXIM,FHM,ESQUAIRE. Nabízeli tam… nový
chouris 20.03.2012 21:30
chouris
čeče ty si to maluješ jak Hurvajz válku... poslední
Aurifer 20.03.2012 21:37
Aurifer
co se týče toho odběru jedu, tak ti hadi to vydrží jen pár x. Je to pro ně obrovský stres a navíc je… nový
Aurifer 20.03.2012 21:20
Aurifer

Dobrý den,
chtěl bych se vás zeptat dá se chovem jedovatých hadů uživit, nebo alespon vydělat. Vím že ta otázka zní asi tak jako bych to plánoval, ale to opravdu ne. Mám sice 6 Užovku tenkoocasou,ale v ničem náročnějším pokračovat nehodlám.
Spíš mně zajímalo jestli by se tím dalo vydělat. Např odběr a prodej jedu na sérum. Prodej hadů do ZOO a miniZOO. Popř prodej hadů klientům( důsledný výběr kupce). Prodej hadů na maso(lux. restaurace.)
V práci jsme se o tom bavily a tak nějak jsme nedošly ke kloudnému závěru.
Také mně zajímá jestli mají hadi Rodokmen a případně i výstavy. Myslím něco jako u psů.
Děkuji za odpovědi. Znovu podotýkám, že to neplánuji, protože v současné situaci ani v dohledné době na to nejsem ani nebudu připraven. Mám k nim veliký respekt.

danio007 - já to nikomu neberu, papejte co Vám chutná. Slyšel jsem o pár buranech, kteří ještě dnes na vesnici zabijí psa pro jídlo, což já absolutně odsuzuji. Chovat hady na maso do lux.restaurací, ...co na tohle chceš argumentovat? chceš srovnávat hovězí maso a to že se to nejí v Indii s chovem hadů na maso zde v čr?? chceš vytahovat tu dětskou hlášku o posvátnosti krávy v Indii? To nemyslíš vážně, že ne? Kolik Ti je prosím let? tady i kdyby teď někdo napsal, že z hadů šije boty, ty napíšeš no a co, přece nebude chodit bosý,že? a já se v první diskuzi jen zeptal na podklad pro atroxe a hned z toho byl státní smutek. prober se, díky.

Zrejme si sa sekol. Mal si napisat preberiem sa;-)
22 A?
Budes sa cudovat, ale aj u nas kupis zabie stehienka, stake z bizona, pstrosie maso, hadie maso, krokodilie maso atd...Co je na tom?To, ze to nejes ty je jedna vec. TO, ci si to da niekto iny je zase nieco ine. Ak na to mam, preco by som si to nedal ze?Ak tu pleties topanky. Ak je to zviera z farmy, produkovane na maso, kozu atd, preco nie... Rozdiel je ak je to zviera odchytene na toto z prirody.
Jedina vec je ta, ze u nas sa hady nejedia bezne, takze tych par kc ktore by si zarobil takymto predajom by ti nepokryli mozno ani rocne naklady na par hadov.
Co sa tyka psov. Je to to iste ako som pisal o hadoch. Pre niekoho je to ok (teraz nemylsim iba Aziu).U nas sa bezne nejedia, preto na to ludia tak pozeraju.
Ak si ty ucitel, tak to moze byt ucitelom kazdy zlty snehulak...
Pises trochu (dost) odveci nemylsis?

a já se v první diskuzi jen zeptal na podklad pro atroxe a hned z toho byl státní smutek.

A pointa?Places na nespravnom hrobe. Najprv sa zamysli nad sebou.

No v praze min jedna je. Bylo to v jednom z posledních 3 čísel bud MAXIM,FHM,ESQUAIRE. Nabízeli tam myslím chřestýše. Byla to nějaká lux. restaurace. Možná hotel? Ted s nejsem jistý, ale myslím, že i v SASAZU to někdy měli.
Já osobně jsem jedl akorát hroznýše. Nebo to byla krajta? No nevím, každopádně to bylo dobrý. Ted mám asi 2,3m užovku tenkoocasou. Takže přemýšlím, že ji říznu. Našel jsem si 6 receptů sice z chřestýše, ale ono to pude.
No plus jsem narazil na prodej netradičních mas a tam chtěli za chřestýše 3000,- za 0,5 kg.

No jak jsem psal bylo to jen teoreticky. Já myslel, že se tim přividělat dá. Zarazil mmě ten jed. Myslel jsem, že ho normálně odebírají, že se zajede na příslušné místo a tak se odebere. No a pak podle kvality či množství dostanu keš.

Ohledně těch papírů. Myslel jsem něco jako papíry z chovatelské stanice, ale je pravda, že by toho ten chovatel mohl zneužívat.

No každopádně jste mně odpověděli.
Odběr jedu - ne
Restaruace- stále netradiční, takže kusově a max tak určitý chovatel. Takže ne.
No a pak už zbývá jen ten odchov a to už je klasika jako každá jíná, akorát v menším měřítku.

Ještě mně napadl prodej kůže, ale to můžu i ze škrtičů.

co se týče toho odběru jedu, tak ti hadi to vydrží jen pár x. Je to pro ně obrovský stres a navíc je to hodně vyčerpává. Krom toho, že jim pak chybí enzymy na dokonalé strávení kořisti. Takže žádnej normální chovatel, co má svá zvířata rád to nedělá. Co se týče toho ostatního- hadi zas tak plodní a produktivní na to, aby se v našich klimatických podmínkách (musíš jim topit a ani krmení pro ně neni levná záležitost) vyplatilo je chovat na maso nejsou. Navíc by tu o hadí maso asi ani nebyl takový zájem- takže určitě ne.

Co se týče těch rodokmenů- nevedou se.
Co se týče výstav- tak sice se na některých akcích hadi vystavují, ale to má spíše funkci osvěty. Kdybys pár x objel se svým hadem pár výstav, brzy by nebyl v kondici pro vystavování. Není to pes nebo kočka a jakékoliv zbytečné přemisťování a manipulace je pro něho velký stres.

Zpět do poradny Nahoru