Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Psalmopoeus cambridgei

Hele agresivita se liší kus od kusu, někteří jsou dost nerudní a jiní zase velice klidní ale pokud máš už zkušeností s pavoukama tak ho v pohodě zvládneš. Jen buď trochu opatrný jde o stromového pavouka který někdy bývá zbrklí a dost rychli.
Co se tyče jedu tak to se nedá moc určit protože neznám tvůj zdravotní stav ale pokud plánuješ že se necháš kousnout tak si ho nepořizuj :-D. Ale nejde o významně toxického jedince.Ale to neznamená že tě nemůže po kousanci klepnou.Má trochu silnější jed je to podobné jako u psalmopoeus irminia .Co se tyče toxinu který má tak jde o psalmotoxin který působí na kanály ASIC (sodíkové kanálky takže to je "nervový jed").

Co se tyče 100% jistoty co tě zabije jsou to pavouci především tohoto rodu:
Latrodectus
Loxosceles
Phoneutria
Atrax

(ten tvůj patři do Theraphosidae)

Měl jsem toho to sklípkana co jsem mohl pozorovat jde o polo-agresivního sklípkana a je velice rychli.



Zapamatuj si jednu poučku o jedu sklípkanu (platí pro všechny sklípkany)

Toxiny pavoučího jedu, tvoří vlastně velice složité molekuly nějakých alkaloidů a jiných látek, takže na různý organismus můžou působit různě. Jako příklad bych uvedl dvě osoby, z nichž každá je trošku alergická na něco jiného, budou mít trošku odlišné příznaky po kousnutí P. irminia a po kousnutí P. cambridgei. Zatím co na jednu zapůsobí více první toxin a druhý méně, u druhé osoby je tomu obráceně. Můj názor je ten, že jed je v podstatě u obou stejný, ale působí různě, v různých prostředích a na různě odolné organismy.
Pokud by mělo být zjištění účinnosti exaktní, musel by být jed obou druhů aplikován jedné vždy stejné osobě a pokusů by muselo být uskutečněno více, aby se z nich dali vyvodit nějaký závěry. Další takoví rozdělení a poznaní sily jedu je podle toho jak se sklípkan braní pokud má možnost se bránit žahavými chloupky má menši jejich jed menší účinnost pak také ty kteří se braní vystřelovaní fekálií mají také slabší jed Chromatopelma, Nhandu a další, oproti tomu sklípkani kteří se mohou bránit jen kousnutím nebo útěkem mají silnější jed Haplopelma, Hysterocrates, Stromatopelma, Heteroscodra, Poecilotheria atd. Samozřejmě jsou vyjím-ký jako třeba Acanthoscurria kteří mají silný jed i žahavé chloupky a nebo Psalmopoeus mají slabý jed a nevyčesávají žahavé chloupky ale mají perfektní útěk odskáčou do bezpečí a proto patři mezí nejrychlejší sklípkany.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny