Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Psalmopoeus cambridgei

ano, tohle je velký nesmysl. Všechny tyhle pavouky mám v chovu.
Latrodectus - díky velikosti chelicer je nepravděpodobné, že vůbec dojde k uštknutí, když už se brání a kousne,k umrtí muže dojít v 10%. Hlavní složka jedu A-Latrotoxin .
Loxosceles - jed s převážně nekrotickým učinkem, dochází k nekroze tkáně až do 12cm kolem místa kousnutí, tento pavouk opět kousne jen v případě zmáčknutí nebo v obraně až je v úzkých.
Phoneutria- extremně rychlý pavouk s učinným neurotoxinem, pár obětí na svědomí má, nejvíce toxicky významný je druh fera. Po kousnutí vyvolána velká otrava, při podání léků, bez anafylaxe se opět nedá říci, že na jistotu člověka usmrtí.Navíc, velmi často Phoneutria používá tzv. "suché" kousnutí, kdy potencionálního nepřítele varuje. Nedá se na to vždy spolehnout, ale že by se jednalo o 100ˇ% jistotu zabití člověka, to je nesmysl.
Atrax robustus - dlouho se psalo, že samec má silnější Robustoxin než samice, nesmysl. Jed je u stejného druhu stejný, samičí jedové žlázy ho obsahují trochu více. Jedná se pravděpodobně o nejdokonalejší pavoučí jed.Atrax je relativně agresivní a pro kousnutí nejde daleko, žije však VELMI skrytě. Mě se jí podařilo díky nastavení budíku nafotit cca ve 2.45h ráno, kdy byla mimo svůj velmi dobře a pevně zapředený ukryt. Po pár fotkách se hned bleskově schovala a je po ptákách :) . Setkání s tímto pavoukem není zcela běžné ani v Austrálii, jak má pár lidí tendenci neustále psát. Ano, Atrax žije pouze v Austrálii a Queenslandu, dost často si jej však lidé pletou s rodem Hadronyche, který nemá na kontě žádnou prokázanou obět. Narozdíl od Atraxe. Po kousnutí vcelku velkými chelicerami dojde k zasažení cílových orgánů v rozmezí 5-15 minut. V případě horšího průběhu následuje hypertenze, otok plic, šok, arytmie, hrozí selhání oběhu a srdeční zástava. Serum není v našich podminkách k dispozici - informace z toxinologického centra, pan Mudr.Valenta. Atrax je jediný pavouk z jmenovaných, kde bych se nehádal a tento druh opravdu dokáže člověka usmrtit.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny