Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
teď už určitě nezimovat, přidat teplo pod žárovkou, aby tam měla alespoň 28 stupňů, pokud bude více…
hathor 08.04.2012 20:46
hathor
Hathor, děkuji! KOnečně příspěvek, který nesmyslně nekritizuje můj tříletý chov, ale opravdu se mi s…
Satanda 09.04.2012 00:02
Satanda
KOnečně příspěvek, který nesmyslně nekritizuje můj tříletý chov, ale opravdu se mi snaží pomoct! ne… poslední
lupus 09.04.2012 17:01
lupus

teď už určitě nezimovat, přidat teplo pod žárovkou, aby tam měla alespoň 28 stupňů, pokud bude více jedině dobře( ale nic se nemá přehánět) v terárku - a má tam vlhko? Víte alespoň trošku, kolik želvě je? Píšete že jí máte od roku 2009 - od malička?
1) ovoce - sladké ŠPATNĚ! Základem by v době, kdy není tráva mělo být čínské zelí - opravdu ZÁKLADEM, denně a pravidelně
2) nyní už se objevují pampelišky - úplně nejlepší co může být, prostě trávu a vybírat hlavně pampelišky, takovou tu krásnou "šťavnatou" jarní travičku možno dávat i s kořínky - zásobárna vitamínů
3) želva by měla mít rozdělenou ubikaci na minimlálně dvě části - vlhkou a suchou, nejlépe vlhká část - denně večer rosit ( já rosím celé bedny) vlhká aby byla oravdu vlhká( ne mokrá) ale dostatečně VLHKÁ, suchá - pod lampou a třetí část by měla tvořit mělká prostorná miska, do které se želva nejlépe vejde, aby měla k dispozici nejen pití, ale i koupání dle její libosti
4) calcium - velmi důležité, naše želvy mají k dispozici v mističce neustále nadrcené skořápky a ještě jim přidávám do krmení čistý vápník ( ten nedávám denně)
5) pro zpestření přidávám granule - dnes se dají na trhu sehnat už i kvalitní značky různých chutí a velikostí, ale neměly by se stát hlavní složkou krmení - já dávám cca 2x týdně
6)pokud želva nezimovala, ale zároveň neměla k dispozici kvalitní UV svícení, rozhodně by potřebovala vitamín AD3 - ale pozor, velmi snadno se předávkuje, s ním hodně opatrně, ale nejspíš ho bude potřebovat. Úplně bohatě stačí maličkou kapičku na čumáček, ona už si s tím poradí.
Takže asi tohle všechno máte dělat :-) ¨co se týče zimování, je to sporné, zimování je pro želvy přirozené a dodává jim potřebnou "sílu" a energii, ale pokud se zimovat bojíte ať už z jakýchkoli důvodů a máte želvu celoročně doma, musíte jí dopřát vhodné podmínky, včetně potřebných vitamínů atd.....nezmiňuji koupání, předpokládám, že pokud máte želvu tři roky, základy znáte :-)

Hathor, děkuji! KOnečně příspěvek, který nesmyslně nekritizuje můj tříletý chov, ale opravdu se mi snaží pomoct!

Teplo pod žárovkou odpovídá, ovšem s tím vlhkem si dám větší pozor - rozhodně budu tedy více vlhčit boudičku. Želvu mám od roku 2009, tehdy měla 8 cm plastron a 16 dgk, dnes má 9 cm plastron a 30 dkg.
Ted v zimě jsem samozřejmě krmil čínským zelím (čerstvá zelenina) a senem. Jakmile vyraší první tráva (pampelišky, jitrocel...), smozřejmě přejdu na tuto stravu (ostatně jako každý rok). Vápník strouhám do potravy, stejně tak jako přidávám skořápky, takže vápníku má želva dost. Granule želvě moc nejedou, přesto jí to stejně tak jako červy, přidávám k běžné potravě. UV má želva dostatek, ale k zimování přejdu i když mi bylo řečeno, že potřeba není, pokud želvu nehodlám rozmnožovat. Samozřejmě vím, že to prosívá celkovému fitness želvy, ale nevěděl jsem, že je to nutností. Každopádně další zimu budu zimovat, abych splnil veškeré její nároky.

Ještě jednou Vám děkuji za radu! Pro želvu udělám maximum :)

KOnečně příspěvek, který nesmyslně nekritizuje můj tříletý chov, ale opravdu se mi snaží pomoct!

nevím, co je na uvedení nejlepších odkazů v čj "nesmyslně" kritického...:-/

Pro želvu udělám maximum :)
tož si v zájmu želvy prostudujte celý uvedený web, lidi se vám tu snažili poradit a odhalit chyby
není důvod k jakýmkoli "osypkám":-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru