Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem strihanie nechtov potkana

Dobry den,mam doma bezsrstho potkana ktoremu velmi rychlo rastu nechty,ked si ho zoberiem na ruky vzdy ma hrozne doskriabe,tak by som sa chcela spytat ci sa mu mozu strihat nechty a ak ano tak ako (ci netreba pouzit specialne noznice atd.).

Za vsetky odpovede velmi pekne dakujem.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Když už by byl potkyš tak klidný, aby se nechal stříhat, pak počítám že by stačily normální kleštičk… poslední
Y Draig Goch 10.04.2012 15:04
Y Draig Goch

Když už by byl potkyš tak klidný, aby se nechal stříhat, pak počítám že by stačily normální kleštičky na nehty. Stříhání je nejlepší ve dvou, vzít si k ruce baterku (ale u skinny asi nebude ani potřeba) na prosvícení drápku - je tam jasně vidět kam až zasahuje "nerv", odstraňuje se jen přebytečný keratin. Když se střihne do živého, může to krvácet, pak je potřeba vydezinfikovat a dávat pozor, aby do toho potkyš nechytil něco ze znečištěné podestýlky.
Bacha ale, čím víc se drápky stříhají, tím rychleji rostou. Vhodnější je potkanovi přidat do ubikace něco na obroušení - třeba dutou cihlu jako prolézačku. V případě chovu na směsi kočkolitu a hoblin tyhle problémy taky odpadají (aspoň u našich to tak je) - a ještě že tak, páč stříhat ty miniaturní drápečky... to by se mi značně nechtělo. Otázka je, jestli jde skinny vrazit na kočkolit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru