Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Gekon létavý

Dobrý dem , ahoj, chtěl jsem se zeptat koupil jsem si páreček gekonu létavých a ejhle najednou z ničeho nic dívám se a červené tečky na těle. Takové malé breberky velikosti špendlikové hlavičky a jsou rudě červení. Je mi jasné že se jedná o nějakého parazita cizopasníka nejspíš asik nějaký roztoč nebo se mílím? Byl mi doporučen NEOSTOMASON ale co s ním? Mám je tím pomazat nebo stačí jak jsem slyšel kus vaty namočit tímto přípravkem uzavřít do nějaké klícky nebo tak aby to nelízali a že stačí ty výpary ale to se mi nějak nezdá.prosim poradte co a jak.děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Možná blbý dotaz, ale nezabíjí Detia i cvrčky, nebo jiný krmný hmyz? Já ji nikdy nepoužila, protože…
Lyncha 14.11.2012 10:29
Lyncha
přečti si můj příspěvek ze včerejška 14:51 a třeba ti to dojde ;-)
Aurifer 14.11.2012 10:31
Aurifer
Ten jsem četla a pořád mi to nedošlo :-) Pořád mi připadá, že jediné, co rozhoduje o tom, koho to za…
Lyncha 14.11.2012 11:47
Lyncha
Jj. V terárku s Detií to hmyz zabije (ale to ho často zabije i ten Frontline co vyvětrá z ošetřených…
Aurifer 14.11.2012 12:04
Aurifer
Takže gekoni musej žrát rychle, nebo mají smůlu :-) poslední
Lyncha 14.11.2012 12:41
Lyncha

Možná blbý dotaz, ale nezabíjí Detia i cvrčky, nebo jiný krmný hmyz? Já ji nikdy nepoužila, protože jsem se bála, že by gekoni neměli co žrát, kdyby měli tohle v terárku. Používala jsem Frontline - měli jsme tyhle roztoče taky na kuliších a Lygouších z importů a po jedné aplikaci bylo po nich a už se nikdy nevrátili.

Ten jsem četla a pořád mi to nedošlo :-) Pořád mi připadá, že jediné, co rozhoduje o tom, koho to zabije a koho ne, je velikost dávky. Vzhledem k tomu, že krmný hmyz má chitinovou vnější kostru, předpokládám, že se do něj ten sajrajt dostane stejně rychle jako do těch roztočů, jen je o něco větší, takže padne po delší době než ty roztoči. Tak jak to je?

Jj. V terárku s Detií to hmyz zabije (ale to ho často zabije i ten Frontline co vyvětrá z ošetřených zvířat). V místnosti pokud tam není už přílišná hladina té účinné látky (když se to nepoužije ve více teráriích) to cvrci většinou přežívají. Jinak co se týče vnímavosti plazů, tak třeba malá mláďata některých trimeráků jsou na to velice citlivá a popadají dřív než ti cvrčci.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru