Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vtip pro odlehčení VIII.

Na dedine býva chudobný dedko s troma synmi. Sú takí chudobní že majú iba malú chatrč a jednu kravičku.
Jedného zimného dňa príde dedko do maštale podojiť kravičku, aby na trhu predal mlieko, no vidí že krava je mŕtva. Celý užialený z toho, že nebudú mať ako vyžiť sa obesí.
O chvíľku sa zobudí najstarší syn a hľadá deduška. Príde do maštale a nájde mŕtvu kravu a obeseného dedka. Cely nešťastný vezme sekeru a ide k zamrznutému jazeru, že si tam do ľadu vykope dieru a utopí sa. Z diery sa však vynorí krásna víla a vraví:
- Šuhaj viem čo ťa trápi, no ak ma 20 krát pomiluješ, pomôžem ti a všetci budete znovu zdraví a šťastní.
Šuhaj sa poteší a začne sa s vílou milovať. Tá mu však dáva poriadne zabrať, tak to synak pri desiatom milovaní vzdáva a víla ho utopí.
O chvíľu sa zobudí mladší syn. Nájde obeseného dedka a mŕtvu kravičku v maštali. Hľadá brata no, keď už pri jazere stráca nadej, rozhodne sa skočiť do vykopanej diery nech sa utopí. V tom sa znovu vynorí krásna víla a vábi ho, že ak sa s ňou pomiluje 10 krát, pomôže mu a všetci budú znovu spolu šťastne žiť. Šuhaj sa poteší, no víla aj jemu dáva poriadne zabrať a tak to pri piatom milovaní vzdáva a víla utopí.
Ako posledný sa zobudí najmladší syn. Aj on nájde obeseného deduška, mŕtvu kravičku a bratov nikde. Rozhodne sa ich hľadať, no keď už i on stráca pri jazere poslednú nádej, vynorí sa z diery v jazere víla a vraví:
- Šuhaj viem aké trápenie sa vám stalo, no ak sa so mnou pomiluješ 5 krát, pomôžem ti, bratia sa ti vrátia domov a deduško s kravičkou budú žiť.
Najmladší syn sa na ňu pozrie a rozmýšľa:
- Vravíš 5 krát pomilovať? ..A čo tak 10?
Natešená víla odpovedá:
- Áno áno môžeš aj 10!
Šuhaj: - A čo tak 20 krát?
Víla: - Super môžeš aj 30!
Šuhaj sa zamyslí a pýta sa: ...A nezdochneš ako tá krava???:))))))

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny