Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vtip pro odlehčení VIII.

Vtip to není, ale ani to není žádná novinka. Je to nařízení, které říká, že končí přechodné období, které bylo schváleno v roce 2003 a že by nyní každý členský stát měl mít svoji národní legislativu, která určí jaké podmínky musím splnit, pokud převážím zvířata pro nekomerční účely, tedy nejčastěji jako domácí mazlíčky, které si někdo bere na dovolenou apod., která mohou být nositeli vztekliny. Mimo jiné to říká, že by tato zvířata měla být označena tetováním, nebo (od roku 2011) čipem. Primárně se nařízení týká psů, koček a fretek.

Zároveň nařízení stanoví, že by každý stát měl stanovit minimální cestovní podmínky pro ostatní zvířata Annex B (ptáci, obojživelníci, ryby apod.). Nařízení ale například zminuje, že by stanovené podmínky neměly bránit pohybu těchto zvířat a neměly by výrazně překračovat podmínky pro převoz zvířat pro komerční účely.

Jinými slovy, nepřijde mi na tom nic divného. Když někdo veze na dovču užovku, měl by počítat s tím, že prostě musí dokázat, že si jí neodchytil v přírodě. Opomenu-li fakt, že jí takto vozí patrně jenom pablb.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny